Νέα απαγόρευση έρχεται για τους οδηγούς της F1 η οποία θα ισχύει από το GP του Μονακό.

Νέα απαγόρευση έρχεται για τους οδηγούς της F1 η οποία θα ισχύει από το GP του Μονακό.

Γκρίνια οδηγών F1 λόγω νέου κανονισμού

4.440 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2016)

Ένας νέος κανονισμός πρόκειται να ισχύσει για τους οδηγούς των μονοθεσίων της Formula 1, από το Grand Prix στο Μονακό, και δεν φαίνεται να είναι καθόλου ευχαριστημένοι με αυτό που άκουσαν. Τι φέρνει τόσες αντιδράσεις;

Νέα απαγόρευση έρχεται για τους οδηγούς της F1, η οποία θα ισχύσει από το Grand Prix του Μονακό. Πλέον δεν επιτρέπεται στους οδηγούς των μονοθεσίων να βγάλουν την προστατευτική μεμβράνη που βρίσκεται πάνω στη ζελατίνα του κράνους όσο βρίσκονται εντός πίστας ή ακόμη και οδηγώντας μέσα στα pits
Παρόλο που αυτός ο κανονισμός υπήρχε στα χαρτιά από τον περασμένο Μάρτιο, η FIA αποφάσισε να τον εφαρμόσει από το GP του Μονακό, και ασκεί πιέσεις για αυτό. Υπενθυμίζουμε ότι τα κράνη των οδηγών έχουν στις ζελατίνες τους, προστατευτικές μεμβράνες οι οποίες αφαιρούνται με ένα τράβηγμα, βοηθώντας τους οδηγούς να έχουν καθαρό οπτικό πεδίο, αντί να καθαρίζουν με το γάντι τους, τους λεκέδες που δημιουργούνται.
Καθόλου ευχαριστημένοι εμφανίζονται οι οδηγοί της F1 με τον κανονισμό, αφού όπως λένε χαρακτηριστικά, η ζελατίνα του κράνους μπορεί να λερωθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα και να εμποδίζεται το οπτικό τους πεδίο. 
Χαρακτηριστικά ο βετεράνος της F1, Felipe Massa, δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος για την απαγόρευση, ενώ ο Jenson Button είπε ότι θα είναι δύσκολο μετά από 20 χρόνια «ξεκολλημάτων» μεμβρανών θα του φανεί πολύ δύσκολο. Ο οδηγός της McLaren, Fernando Alonso, αστειεύτηκε λέγοντας ότι οι οδηγοί ίσως να βρουν κάποιες ακατάλληλες λύσεις, οι οποίες μπορούν να αποκαλυφθούν μόνο σε άτομα άνω των 18. 
  
Πως σας φαίνεται η νέα απαγόρευση; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center