Ελλάδα, Λιθουανία και Τσεχία κατηγορούνται επειδή δεν έχουν καν περάσει σχετικές διατάξεις στην εθνική τους νομοθεσία, για την επιβολή προστίμων, σε περιπτώσεις τύπου dieselgate

Ελλάδα, Λιθουανία και Τσεχία κατηγορούνται επειδή δεν έχουν καν περάσει σχετικές διατάξεις στην εθνική τους νομοθεσία, για την επιβολή προστίμων, σε περιπτώσεις τύπου dieselgate

E.E. εναντίον Ελλάδας λόγω dieselgate

6.520 Επισκέψεις στο άρθρο (13/12/2016)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα λάβει δράση έναντι 7 κρατών-μελών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους σχετικά και με το σκάνδαλο της Volkswagen και σύμφωνα με όσα προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Μέτρα εναντίον 7 χωρών για την αποτυχία να δημιουργήσουν νομικό πλαίσιο κυρώσεων για την αποτροπή των αυτοκινητοβιομηχανιών, από την παραβίαση της νομοθεσίας εκπομπών ρύπων ή επειδή δεν εφαρμόζουν τις σχετικές κυρώσεις, όπου έχει σημειωθεί παραβίαση του νόμου, πρόκειται να λάβει η Ε.Ε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την απόφασή της να δράσει ενάντια στην Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζοντας ότι έχουν αγνοηθεί οι κανόνες έγκρισης αυτοκινήτων της Ε.Ε.. 
Το γεγονός σχολίασε μάλιστα και η Επίτροπος, αρμόδιος για την Αγορά, τη Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τις ΜμΕ, Elżbieta Bieńkowska, η οποία και δήλωσε το εξής: «Η τήρηση του νόμου είναι το πρώτο και κύριο καθήκον των κατασκευαστών αυτοκινήτων, αλλά οι αρχές των χωρών σε όλη την Ε.Ε. πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν πράγματι συμμορφωθεί με το νόμο. Για το μέλλον, η Επιτροπή έχει υποβάλει προτάσεις για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εποπτεία και ένα σύστημα έγκρισης των αυτοκινήτων πιο ισχυρό».
 
Όσον αφορά τις δράσεις της Ε.Ε. έναντι των 7 χωρών, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο κατηγορούνται για ανεπαρκή «αστυνόμευση-διερεύνηση» του σκανδάλου της Volkswagen, σε σχέση και με όσα έπραξαν σχετικά οι ΗΠΑ, ενώ Ελλάδα, Λιθουανία και Τσεχία επειδή δεν έχουν καν περάσει σχετικές διατάξεις στην εθνική τους νομοθεσία, για την επιβολή προστίμων κατά των κατασκευαστών αυτοκινήτων, σε περίπτωση παράβασης.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center