Η Ερευνα συνεχίζεται: Γυρισμένα χιλιόμετρα - Ηλεκτρονικό αρχείο Service

Η Ερευνα συνεχίζεται: Γυρισμένα χιλιόμετρα - Ηλεκτρονικό αρχείο Service

24.780 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2015)

Ηλεκτρονικό αρχείο Service: Ψάξτε και δεν θα χάσετε! Πριν αγοράσεις το μεταχειρισμένο, πρέπει να τσεκάρεις εάν υφίσταται το αρχείο συντήρησής του. Και, εάν το βιβλίο service απουσιάζει ή δεν είναι αξιόπιστο, τότε πρέπει να το ψάξεις μέσω του Ηλεκτρονικού αρχείου Service.

«Το Ηλεκτρονικό Αρχείο Service είναι ουσιαστικά ένα ψηφιακό βιβλίο service, που πληροφορεί για όλα όσα αφορούν στη συντήρηση ενός αυτοκινήτου».
Σε συνέχεια του θέματος για τα γυρισμένα χιλιόμετρα που έχει δημιουργήσει αίσθηση στην αγορά, συνεχίσαμε την έρευνά μας στο χώρο του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, ώστε να δούμε τι χρειάζεται να κάνει κανείς αναζητώντας το εάν το μεταχειρισμένο που τον ενδιαφέρει έχει τα σωστά και όχι γυρισμένα χιλιόμετρα, ενώ έχει συντηρηθεί και σωστά, για να ενταχθεί τελικά στα «καθαρόαιμα του Auto Τρίτη». Και εάν υπάρχει ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ βιβλίο service, τότε ο έλεγχος των χιλιομέτρων και του service μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα, αφού σε αυτό μπορεί να δει κανείς λεπτομερώς πότε έγιναν όλα τα service/αλλαγές λαδιών, σε ποια χιλιόμετρα, εάν το συνεργείο ήταν εξουσιοδοτημένο κ.ο.κ. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το βιβλίο service απουσιάζει (π.χ. σε περίπτωση μεταχειρισμένου εισαγωγής) ή όταν η εξέτασή του δεν μας εξασφαλίζει την αξιοπιστία του; Εδώ, ο αγοραστής έχει και έναν άλλο δρόμο που μπορεί να ακολουθήσει και ο οποίος είναι το περίφημο Ηλεκτρονικό Αρχείο Service.
Ηλεκτρονική πιστοποίηση
Το Ηλεκτρονικό Αρχείο Service είναι μια υπηρεσία κατά την οποία καταγράφονται ηλεκτρονικά και σε ορισμένες περιπτώσεις σε Πανευρωπαϊκό εύρος, όλα τα service-αλλαγές λαδιών ενός αυτοκινήτου, μαζί με το πότε αυτά έγιναν, πόσα χιλιόμετρα είχε το αυτοκίνητο, αλλά και σε πιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο έγιναν. 
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ψηφιακό βιβλίο service, που πληροφορεί και πιστοποιεί παράλληλα, για όλα όσα αφορούν στη συντήρηση ενός αυτοκινήτου. Στη χώρα μας αυτή τη στιγμή, δεν το διαθέτουν όλες οι εταιρείες, ωστόσο σε όποιες το προσφέρουν, υπάρχει η δυνατότητα ο υποψήφιος αγοραστής να το πάρει στα χέρια του και να τσεκάρει εάν όλα είναι ορθά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto