Εκτός των σπάνιων κλασικών αυτοκινήτων Alfa Romeo, Abarth και Fiat έκαναν την εμφάνιση τους και τα νέα μοντέλα του ομίλου FCA.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Εκτός των σπάνιων κλασικών αυτοκινήτων Alfa Romeo, Abarth και Fiat έκαναν την εμφάνιση τους και τα νέα μοντέλα του ομίλου FCA.

Η FCA στο Goodwood

8.439 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2016)

Από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου η περιοχή του West Sussex στην Αγγλία φιλοξενήθηκε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του διεθνούς μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ αρκετά σπάνια κλασικά αυτοκίνητα της Alfa Romeo, Abarth και Fiat, μαζί με τα τελευταία νέα μοντέλα της FCA, έκαναν την εμφάνισή τους.

Η FCA συμμετείχε στο διάσημο «Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwood 2016» που πραγματοποιήθηκε στις 23-26 Ιουνίου στην περιοχή του West Sussex στην Αγγλία και χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις αφιερωμένες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Κάθε χρόνο το φεστιβάλ, με την «ανάβαση» του Goodwood (Goodwood Hillclimb), τις θεματικές εκθέσεις, τα ιστορικά και σύγχρονα αυτοκίνητα, προσελκύει πάνω από 150.000 κόσμο, φίλους του αυτοκινήτου, ειδικούς, συλλέκτες και διασημότητες του χώρου της αυτοκίνησης.
Σε αυτή την υψηλού κύρους εκδήλωση συμμετείχαν και μερικά σπάνια κλασικά αυτοκίνητα Alfa Romeo, Abarth και Fiat από τη συλλογή κληρονομιάς της FCA, τη νέα δομή που συντονίζει όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας στον κόσμο της κλασικής αυτοκίνησης. Συγκεκριμένα η Alfa Romeo παρουσίασε μοντέλα όπως η Giulia TI Super (1963), 1750 GT Am (1970), 33 TT 12 (1975) και 33.3-litre Le Mans (1970), τα οποία προέρχονται από το Ιστορικό Μουσείο της Alfa Romeo στο Arese που ονομάζεται «La macchina del tempo». Η γκάμα των κλασικών μοντέλων της FCA ολοκληρώνεται με το θρυλικό 124 Abarth Rally Gr. 4 (1975) και το Fiat S 61 Corsa (1908).
Όλα τα ιστορικά αυτοκίνητα έκαναν την εμφάνισή τους στο Brooklands Paddock και μερικά από αυτά πήραν μέρος στην κύρια εκδήλωση του Φεστιβάλ Ταχύτητας, την ανάβαση του Goodwood. H δύσκολη πίστα των περίπου 2 χιλιομέτρων ξεκινάει από έναν δρόμο με τρεις λωρίδες που διασχίζει το νοτιότερο τμήμα του κτήματος Goodwood και συνεχίζει με μία απότομη στροφή μπροστά από το κτίριο Goodwood House. Από εκεί αρχίζει η ανάβαση, σε ένα στενό δρόμο ανάμεσα από πέτρινους τοίχους και πυκνά δάση, μέχρι τον ιππόδρομο του Goodwood, που βρίσκεται στην κορυφή του επιβλητικού South Downs. Η υψομετρική διαφορά ανάμεσα στην αρχή και το τέλος της διαδρομής είναι περίπου 100 μέτρα. 
Τέλος, αυτά τα σπάνια οχήματα είχαν συνοδεία τα τελευταία νέα μοντέλα της FCA, επιβεβαιώνοντας την αιώνια σχέση μεταξύ των εμβλημάτων του παρελθόντος και των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται σήμερα από τον Όμιλο. Έτοιμα να εκπροσωπήσουν την Alfa Romeo ήταν η 4C Spider, το σύγχρονο έμβλημα της μάρκας όπως ισχυρίζονται οι Ιταλοί, και οι Giulietta και Mito που έχουν ανανεωθεί πρόσφατα προβάλλοντας πλέον ένα ισχυρό οικογενειακό συναίσθημα με τη νέα Giulia. Η Giulia, με τις Super και Quadrifoglio εκδόσεις της, ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του Φεστιβάλ, αποτελώντας όχι μόνο την πιο αυθεντική έκφραση της μάρκας, αλλά επίσης ένα σύμβολο του ιταλικού στυλ.
Η Βρετανική εκδήλωση ήταν επίσης η ιδανική ευκαιρία για μια κοντινή ματιά στα πιο πρόσφατα μοντέλα της Abarth,δημιουργήματα της ομάδας Abarth Racing: το νέο Abarth 124 spider, ενός γνήσιου roadster που εγγυάται τον ενθουσιασμό και την ευχαρίστηση της οδήγησης ενός αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι άνθρωποι της μάρκας και το νέο Abarth 595 Competizione, που αποτελεί την εξέλιξη της εικόνας της Abarth που έχει κερδίσει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο από το 2008 έως σήμερα. Στο επίκεντρο βρίσκεται και το νέο Abarth 124 Rally, ένα μείγμα καθαρής τεχνολογίας και επιδόσεων, που φέρνει τη μάρκα ξανά στο προσκήνιο σε ένδοξους και απαιτητικούς αγώνες ράλι.
Ακολουθεί σύντομη περιγραφή των ιστορικών αυτοκινήτων που παρουσιάστηκαν στο κοινό κατά τη διάρκεια του «Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwood 2016».

Τα νέα Abarth 124 Spider και Abarth 595 Competizione επιδιώκουν να φέρουν τη μάρκα ξανά στο προσκήνιο σε ένδοξους και απαιτητικούς αγώνες ράλι.

Τα νέα Abarth 124 Spider και Abarth 595 Competizione επιδιώκουν να φέρουν τη μάρκα ξανά στο προσκήνιο σε ένδοξους και απαιτητικούς αγώνες ράλι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
NISSAN