Η GM επενδύει 1.5 δις στις ΗΠΑ

Η GM επενδύει 1.5 δις στις ΗΠΑ

1.745 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2017)

Η επιλογή της General Motors να επαναπατρίσει εργοστάσιο κατασκευής εξαρτημάτων φέρνει δεινά σε προμηθευτή με μονάδα παραγωγής στο Μεξικό.

Πρόσφατα η GM ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 1.5 δις δολάρια στο εργοστάσιο του Μίσιγκαν, δημιουργώντας 450 νέες θέσεις εργασίας. Η νέα γραμμή παραγωγής θα ασχολείται με την κατασκευή αξόνων ανάρτησης των pick ups του ομίλου και θα καταπολεμήσει το πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Ένα άλλο μέρος που υποφέρει από τους χαμηλούς δείκτες απασχόλησης του εργατικού δυναμικού, όμως, θα πληρώσει «τη νύφη». Το Μεξικό δέχεται ακόμα ένα πλήγμα, μέσω της American Axle & Manufacturing Holdings Inc.  Η εν λόγω εταιρία κατασκεύαζε μέχρι πρότινος τα αντίστοιχα μηχανικά μέρη, με το εργοστάσιο στο Σιλάο  να δουλεύει στο 100% για να ανταπεξέλθει στη ζήτηση. Η κίνηση της GM θα κατεβάσει τον ρυθμό στο 65%, προαναγγέλοντας ουσιαστικά περικοπές στην  American Axle.

O εκπρόσωπος της εταιρίας, Chris Son, ανέφερε πως η απόφαση είχε παρθεί από το 2015, δίνοντας τέλος στα σενάρια εκφοβισμού του αμερικανικού κολοσσού από τις εξαγγελίες προστίμων στις εισαγωγές του Donald Trump. Το εγχείρημα της GM αποτελεί μέρος μιας συνολικής επένδυσης της τάξης των 5.4 δις δολαρίων που ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2015.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
moto