Στο i30 (φωτό) θα βασιστεί το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Hyundai, για το πρωτάθλημα TCR.

Στο i30 (φωτό) θα βασιστεί το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Hyundai, για το πρωτάθλημα TCR.

H Hyundai στο TCR

2.741 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2017)

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμμετοχής στην αγωνιστική κλάση TCR, ενώ θα κάνει και δοκιμές μέσα στο έτος.

Με ανακοίνωσή της, η Hyundai δήλωσε ότι θα κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο αγώνων, βασισμένο στο i30, το οποίο θα συμμετέχει στους αγώνες κλάσης TCR ανά τον κόσμο. Το μοντέλο θα κατασκευάζεται στην Γερμανία, στην ίδια μονάδα που φτιάχνει τα αγωνιστικά του WRC, ενώ θα ολοκληρώσει έναν πλήρη κύκλο δοκιμών μέσα στο έτος. Οι παραδόσεις των αγωνιστικών στις ομάδες-πελάτες θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το πρωτάθλημα TCR έχει ξεκινήσει το 2015 και αποτελεί ένα project του Marcello Lotti, ο οποίος έχει διατελέσει επικεφαλής του πολύ γνωστού WTCC. Tα τελευταία 2 έτη έχει πραγματοποιήσει αγωνιστικές συναντήσεις σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

Ο ίδιος ο Lotti δήλωσε για την συμμετοχή της Hyundai: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που την καλωσορίζουμε στην διαρκώς αναπτυσσόμενη οικογένεια του TCR. Η άφιξη του Κορεάτη κατασκευαστή προσθέτει ακόμη μεγαλύτερο πρεστίζ σε μια μεγάλη λίστα γνωστών εταιρειών που αγκάλιασαν την ιδέα του TCR και θα διαγωνιστούν με τα οχήματα παραγωγής τους, σε πολλούς αγώνες σε όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε να δούμε την Hyundai σε δράση και πιστεύουμε ότι θα είναι ανταγωνιστική αμέσως!»
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center