Τα εξειδικευμένα συνεργεία αποτελούν μια αξιόπιστη και οικονομική επιλογή.

Η επίσκεψη σε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο προσφέρει αρκετά οφέλη, τα οποία μπορεί να μην τα έχετε καν φανταστεί.

Το service σε νόμιμα συνεργεία είναι πολύ σημαντικό, αφού η επισκευή από ειδικούς και η χρήση αξιόπιστων ανταλλακτικών δεν θέτουν σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια.

Η επισκευή ενός οχήματος σε ένα συνεργείο που ειδικεύεται σε μία «σχολή» όπως η γερμανική έχει το πλεονέκτημα της εμπειρίας του μάστορα, αφού αυτός θα διαγνώσει και λύσει μία βλάβη άμεσα.

Κάποιοι επισκευαστές παρέχουν σε περίπτωση που το αυτοκίνητο προς επισκευή πρέπει να παραμείνει παραπάνω από μία ημέρα στο συνεργείο, αυτοκίνητο αντικατάστασης, λύνοντάς σας έτσι τα χέρια για το πώς θα μετακινηθείτε.

Η εξειδίκευση βοηθά τον καταναλωτή

3.023 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/4/2015

Από τα χέρια των τεχνικών των εξειδικευμένων συνεργείων έχουν περάσει χιλιάδες "περιπτώσεις" σαν την δική σας.

 
Η μείωση των εξόδων που έχουν να κάνουν με το αυτοκίνητο (βενζίνες, ασφάλιστρα, service, λάστιχα κτλ.) αποτελεί έναν πονοκέφαλο για τους περισσότερους οδηγούς. 

Για παράδειγμα, κάποιοι καλύπτουν λιγότερα χιλιόμετρα και οδηγούν σύμφωνα με τους κανόνες οικονομικής οδήγησης (χαϊδεύοντας δηλαδή το γκάζι) και όταν έρθει η ώρα του service κάποιοι προτιμούν τα
Original Equipment Manufacturer (OEM), ιμιτασιόν, ή τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.

Αλλοι, μάλιστα, καθυστερούν τα διαστήματα των service, κάτι που επηρεάζει την ασφάλεια στο δρόμο, αλλά και την αξιοπιστία του αυτοκινήτου ενώ ως προς το συνεργείο που επιλέγεται, άνθιση γνωρίζουν και τα εξειδικευμένα συνεργεία. 

Ωστόσο, σε όλες από τις παραπάνω περιπτώσεις, θα πρέπει να δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή. 

Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να γνωρίζετε εφόσον επιλέξετε τα εξειδικευμένα συνεργεία μίας μάρκας ή εθνικότητας και ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους.

Τα πλεονεκτήματα του service από τους εξειδικευμένους τεχνίτες
Η επίσκεψη σε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο προσφέρει αρκετά οφέλη, τα οποία μπορεί να μην τα έχετε καν φανταστεί. Τόσο σε ό, τι αφορά στην τσέπη σας, όσο και στην ίδια σας την ζωή, αφού ένα σωστό και πλήρες service δεν βάζει σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια.

Πρώτα από όλα έχουμε το πλεονέκτημα της εμπειρίας του μάστορα από τα χέρια του οποίου έχει περάσει πληθώρα μοντέλων και με πολλές χιλιάδες χλμ. στο κοντέρ. Και πιστέψτε μας, η πείρα και η τεχνογνωσία είναι πολύ σημαντική. Ειδικά, όταν πρόκειται για μία βλάβη-θόρυβο που έχεις εντοπίσει, αλλά ύστερα από πολλές επισκέψεις σε διάφορα συνεργεία και «ειδικού» δεν έχεις βρει την λύση….

Έπειτα, ο μάστορας που ειδικεύεται πάνω στο μοντέλο και την εθνικότητα του αυτοκινήτου σας μπορεί να κρίνει πια ανταλλακτικά, γνήσια ή after market, είναι φτιαγμένα και «υπογεγραμμένα» από τον κατασκευαστή και τα οποία θα «κουμπώσουν» όπως πρέπει στο αυτοκίνητό σας.

Ανταλλακτικά δηλαδή που έχουν εξελιχθεί από τους τεχνικούς, που εξέλιξαν το ίδιο το αυτοκίνητό σας και που πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Ανταλλακτικά που συνοδεύονται από επίσημη εγγύηση και εσείς σαν απλός οδηγός δυστυχώς δεν έχετε τις μηχανολογικές γνώσεις να διακρίνετε…

Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως κατά την επισκευή μιας βλάβης ή ενός τυπικού service σε ένα εξειδικευμένο, νόμιμο συνεργείο και όχι στην αυλή ενός σπιτιού-μαγαζιού, η τοποθέτηση των ανταλλακτικών ή η διάγνωση μιας βλάβης γίνεται με τα σωστά μηχανήματα, όπως ορίζει ο κατασκευαστής. 

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του οχήματος. Τι και αν βάλεις το γνήσιο ή καλύτερο ανταλλακτικό με λάθος μηχανήματα; Και φυσικά στο κατάλληλο περιβάλλον και όχι στην αυλή ενός σπιτιού…


Extra υπηρεσίες των εξειδικευμένων συνεργείων

Στη διαρκή προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τον πελάτη, οι επαγγελματίες της αγοράς πέραν των δελεαστικών προσφορών και εκπτώσεων, παρέχουν και έξτρα υπηρεσίες. Μερικές από αυτές είναι:

- Παροχή δωρεάν αυτοκινήτου αντικατάστασης:
Κάποιοι επισκευαστές παρέχουν σε περίπτωση που το αυτοκίνητο προς επισκευή πρέπει να παραμείνει παραπάνω από μία ημέρα στο συνεργείο, αυτοκίνητο αντικατάστασης, λύνοντάς σας έτσι τα χέρια για το πώς θα μετακινηθείτε.

- Απευθείας είσπραξη από τις ασφαλιστικές εταιρείες:
Σε περίπτωση τρακαρίσματος που δεν ευθύνεστε, πολλά φανοποιεία δέχονται-αναλαμβάνουν, η πληρωμή να πραγματοποιείται από την ασφαλιστική σας εταιρία, χωρίς δηλαδή να εκταμιεύσετε χρήματα και απαλλάσσοντάς σας έτσι από τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για την αποζημίωσή σας.

- Δυνατότητα παραλαβής αυτοκινήτου από το χώρο σας:
Εφόσον ο διαθέσιμος χρόνος σας είναι περιορισμένος, υπάρχουν πλέον και συνεργεία τα οποία μπορούν να σας διευκολύνουν παραλαμβάνοντας το αυτοκίνητό σας από το χώρο σας.

- Επιπλέον εργασίες:
Πέραν των κλασικών εργασιών φανοποιίας και επισκευής κάποιοι επισκευαστές προσφέρουν έξτρα υπηρεσίες όπως, το ξεθάμπωμα των φαναριών, το γυάλισμα του εξωτερικού χρώματος, την επισκευή μικρών βαθουλωμάτων, τον δωρεάν καλοκαιρινό έλεγχο, τον έλεγχο ΚΤΕΟ, ενώ επίσης αναλαμβάνουν να περάσουν το αυτοκίνητό σας για ΚΤΕΟ, γλιτώνοντάς σας έτσι από αρκετό χρόνο.

Ξέρετε ότι;
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων (ΣΙΣΕΜΑ) έχει Επιτροπή Κακοτεχνιών, όπου ο καταναλωτής μπορεί να καταγγείλει κάποια παράβαση. 

Ωστόσο αυτό που είναι σίγουρο είναι τα νόμιμα συνεργεία (είτε ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε όσοι ανήκουν σε κάποιο δίκτυο) παρέχουν άριστες υπηρεσίες, δοκιμασμένα ανταλλακτικά και αναλώσιμα και διαθέτουν οικονομικές τιμές.