Βενζινοκίνητα μικρομεσαία turbo

54.097 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/8/2015

Η προσθήκη του 1,2 turbo κινητήρα βενζίνης στην γκάμα του Auris ανακατεύει την τράπουλα στα μικρομεσαία χαμηλού κυβισμού. Το φέρνουμε αντιμέτωπο με τα Ford Focus και VW Golf στα 1.000 κυβικά, όπως και το Nissan Pulsar των επίσης 1,2 λτ. και 115 ίππων.

 
Να είμαστε ειλικρινείς, από την γκάμα του Toyota Auris έλειπε ένας μικρού κυβισμού τούρμπο βενζινοκινητήρας. Ok, το ιαπωνικό μικρομεσαίο έχει το πλεονέκτημα της υβριδικής έκδοσης (σ.σ. σύμφωνα με τους ανθρώπους της Toyota στόχος είναι το 50% των Auris που πωλούνται στην Ευρώπη να είναι HSD), όμως αυτήν τη χρονική στιγμή και για τα ελληνικά δεδομένα ο 1.200άρης turbo είναι αυτός που έλειπε περισσότερο από την γκάμα του μιας και ο ατμοσφαιρικός 1,33 δεν συμβαδίζει με το πνεύμα της «downsized» εποχής. 

Για την ακρίβεια, στους κινητήρες βενζίνης κυριαρχούν οι μικρού κυβισμού turbo και έτσι συγκρίνουμε το ιαπωνικό μοντέλο με τρεις αντίστοιχες προτάσεις. Το Nissan Pulsar το οποίο έχει ίδια κυβικά και ιπποδύναμη, το Ford Focus που από 1.000 κυβικά αποδίδει 125 άλογα, καθώς και το επίσης άρτι αφιχθέν στην ελληνική αγορά VW Golf 1,0 TSI 115 PS. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

 
  • Alex

    Δυστυχως δεν υπαρχουν αλλα αυτοκινητα παρα μονο η γκολφω

      10
  • Νικος

    Θα ηθελα και astra με ceed στο συγκριτικο και βεβαια leon αντι golf που ειναι ιδιο ισως και καλυτερο και σιγουρα φθηνοτερο

      7
  • Γιώργος

    Απουσιάζει η Peugeot από το άρθρο. 1,2 τρικύλινδρος σε δύο εκδόσεις (εδώ στην Ευρώπη μπορώ να πάρω και την άλλη) 110 hp αλλά με 20,5 κιλά ροπή ! και 130 hp !!! με 23 κιλά ροπή... Σχόλια; Α ναι και 107 g/Km το δυνατό... Πριν ακουστούν σχόλια για τα φιξαρισμένα νούμερα τα ίδια ισχύουν σε όλους. Νομίζω κλέβει εκκλησιές ... και τα 4 μοντέλα του συγκριτικού ... (ΥΓ. Δεν είχα ποτέ Peugeot ...αλλά μήπως;....)

      7
  • stick

    Πάλι εργοστασιακές τιμές...Πραγματικές τιμές κατανάλωσης θα δούμε? Μπά ε??

      6
    • autotriti

      Απάντηση: Στο τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα θα βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε. Διαβάστε το μεγάλο μας θέμα για τις πραγματικές καταναλώσεις και στείλτε μας τα σχόλιά σας.

        1
  • panosl

    Σίγουρα λείπουν και άλλα αυτοκίνητα από το "πανελ"... Το αμάξι όμως πρέπει κατ αρχάς να σε φτιάχνει καθώς το βλέπεις όταν το πλησιάζεις για να το οδηγήσεις. Οταν μπεις μέσα, πρέπει να χει επίκεντρο εσένα. Οταν το οδηγείς πρέπει να ξέρεις που πατά ο κάθε τροχός όπως ξέρεις που πατάει το πόδι σου όταν περπατάς ή τρέχεις. Να νιώθεις ασφάλεια, άνεση αλλά και όταν έρθει η στιγμή να το "πλακώσεις" γιατί έτσι πρέπει ή γιατί θέλεις να ξεδώσεις, τότε αυτό να τρέχει και να στρίβει σαν τραίνο από τη κόλαση... Αυτό είναι αμάξι... Νομίζω καταλάβατε για ποιο μιλάω...

      2
  • Γιαννης

    Εύκολη επιλογή,πρωτο τουοτα,δευτερο νισαν(η κι αντιστροφα 1 νισαν 2 τουοτα καλά ειναι και τα 2),τριτο το φόρντ και τεταρτο το κακάσχημο golf.To golf τι το βάλατε ρε παιδια για να συμπληρωθει το καρέ;

      2
  • Sakis

    Το Focus ομως επειδη εχει και λειτουργια overboost παει 200Nm...απλα το υπενθυμιζω!! Ειναι η πρωτη μου επιλογη οταν και αν καταφερω να παρω αμαξι!!!

      2
  • Nikolaos Tsoukalas

    Εκ των τεσσάρων ένα και μόνο ένα έχει την ουσιαστικότερη προδιαγραφή της μεγαλύτερης κατηγορίας (πίσω ανάρτηση), οπότε είναι και το πιο "τίμιο" και όχι απλά το πιο "fun to drive" για την προδιαγραφών 4Χ4 χώρα μας. Που είναι μοντέλα όπως; 1.Octavia -> Καλύτερο επίπεδο αρχικού εξοπλισμού και δεν πήγε ποτέ στην κατηγορία των μεσαίων 2.Leon -> Ομοίως ως προς τον εξοπλισμό 3.Astra -> Έχει και μια εναλλακτική για το θέμα της ανάρτησης Πολύ μεγάλος κολληματίας με την αναρτησούλα που δεν έχουν παρά μόνο ελάχιστα πλεον στη μικρομεσαία κατηγορία. Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση.

      1