Η μουσική στο αυτοκίνητο μπορεί να σε σκοτώσει...

Η μουσική στο αυτοκίνητο μπορεί να σε σκοτώσει...

Η μουσική σκοτώνει

1.875 Επισκέψεις στο άρθρο (20/7/2015)

Νέα έρευνα δείχνει πως τα αγαπημένα τραγούδια στο αυτοκίνητο προκαλούν ατυχήματα.

Σύμφωνα με έρευνα του Καθηγητή Μουσικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ben-Gurion, του κ. Warren Brodsky, το τι μουσική ακούει ο οδηγός την ώρα που οδηγεί μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία του και να έχει καταστροφικές συνέπειες. 
«Το αυτοκίνητο είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου μπορείς να πεθάνεις επειδή ακούς λάθος μουσική», αναφέρει. Ωστόσο, δεν είναι το είδος της μουσικής. Το να ακούς για παράδειγμα Death Metal δεν σημαίνει ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να εμπλακείς σε ατύχημα από το αν άκουγες κλασική μουσική. Το κλειδί είναι η συναισθηματική σύνδεση του οδηγού με την μουσική. Και αν ο οδηγός λόγω της μουσικής φορτιστεί συναισθητικά, τότε μπορεί να αποσπαστεί ο προσοχή του από το δρόμο. Επομένως είναι θέμα ασφάλειας.
Για το λόγο αυτό ο Brodsky συμβουλεύει τους οδηγούς να ακούνε μουσική μου δεν τους προκαλεί έντονα συναισθήματα, είτε αρνητικά, είτε θετικά, ενώ στην περίπτωση που «πέσουν» πάνω σε κάποιο αγαπημένο τραγούδι, να αλλάξουν κομμάτι. Μάλιστα οραματίζεται ένα σύστημα το οποίο θα αλλάζει τραγούδι όταν ανιχνεύει την συναισθηματική φόρτιση του οδηγού.
Αλήθεια, εσείς, πως αντιδράτε πίσω από το τιμόνι όταν ακούτε το αγαπημένο σας τραγούδι; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

AUTOFIT PASXA
4green