Jaguar XE vs Αudi Α4 vs BMW Σειρά 3
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Jaguar XE vs Αudi Α4 vs BMW Σειρά 3

7.195 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2015)

Η Jaguar XE στόχο έχει να κοιτάξει στα ίσα το γερμανικό κατεστημένο. Θα τα καταφέρει όμως; Που τοποθετείται και πως διαφοροποιείται;

Η νέα Jaguar XE έχει να δώσει έναν δύσκολο αγώνα σε μια κατηγορία όπου η μάχη είναι καθαρά γερμανική υπόθεση. Αυτό το γνώριζαν βέβαια οι άνθρωποι της βρετανικής φίρμας από την αρχή και για αυτό κατά την εξέλιξή της σχεδίασαν τα πάντα σε λευκό χαρτί. Την εφοδίασαν με νέα πλατφόρμα, νέους κινητήρες και κατά την κατασκευή της έχει δοθεί προσοχή στη λεπτομέρεια. Ωστόσο, ο τελικός νικητής κρίνεται και στην λεπτομέρεια. Ας δούμε λοιπόν πως τα πάει σημείο προς σημείο.
ΕμφάνισηΣχεδιαστικά η νέα ΧΕ καταφέρνει και κάνει αισθητή την παρουσία της. Χωρίς να είναι κραυγαλέα δείχνει σπορ και δυναμική, ενώ ταυτόχρονα παραμένει γνήσια Jaguar εμφανισιακά. Από εκεί και πέρα είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων. Σε κάθε περίπτωση το λογότυπο στη μάσκα την διαφοροποιεί από το mainstream ανταγωνισμό.
ΕσωτερικόΗ ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό της XE είναι πολύ καλή, όμως δεν ορίζει την κορυφή της κατηγορίας, όπως θα περίμενε κανείς από την διαφορά τιμής της σε σχέση με τους υπόλοιπους. Θα μπορούσε για παράδειγμα να μην έχει σκληρά πλαστικά σε κάποια σημεία, όπως στο τούνελ μεταξύ οδηγού και συνοδηγού. Στον τομέα αυτό, το νέο Audi A4 έχει βάλει ψηλά τον πήχη. 
 Διαστάσεις-χώροιΣτον τομέα των εξωτερικών διαστάσεων η ΧΕ είναι μεγαλύτερη από την 3άρα και μικρότερη από το Α4, ωστόσο έχει το μακρύτερο μεταξόνιο. Οι διαφορές είναι μικρές. Σημαντικότερες είναι οι διαφορές στο εσωτερικό. Ο χώρος αποσκευών είναι μικρότερος από 3άρα και Α4 (455 λτ. έναντι 480 λτ.), ενώ στο πίσω κάθισμα θα ήθελες λίγο περισσότερο αέρα για τα γόνατα. Το κεντρικό τούνελ δυσκολεύει τα πράγματα όταν πίσω πρέπει να καθίσουν τρεις. Σε αυτήν την περίπτωση λίγο πιο άνετα θα καθίσουν οι επιβάτες του Audi A4.
Οδική συμπεριφοράΌσον αφορά στην οδική της συμπεριφορά, η XE τα καταφέρνει αρκετά καλά. Βρίσκεται μεταξύ 3άρας και Α4, αφού είναι λιγότερο άνετη από το τελευταίο, και σχεδόν τόσο σπορτίφ όσο η πρώτη. Σε κάθε περίπτωση, είναι σκάλες ανώτερη και πιο ολοκληρωμένη από τις Jaguar του παρελθόντος.
Τιμή-εξοπλισμόςΣτην έκδοση με τον 2λιτρο diesel κινητήρα των 180 ίππων, η Jaguar XE κοστίζει 11.500 ευρώ επιπλέον από την BMW Σειρά 3 (τιμές για το νέο Audi A4 δεν υπάρχουν ακόμη), και το ποσό αυτό είναι σχετικά μεγάλο. Παρόλα αυτά, η μοναδικότητα που σου προσφέρει το σήμα στην μάσκα ισορροπεί τα πράγματα.

Σβέλτο και άνετο στο δρόμο είναι το νέο Audi A4. Η ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό είναι κορυφαία.

Σβέλτο και άνετο στο δρόμο είναι το νέο Audi A4. Η ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό είναι κορυφαία.

Hyundai
NISSAN