Αισθητικά, για μια ακόμη φορά η Mercedes στη μικρομεσαία κατηγορία μας φέρνει ένα πολύ ελκυστικό αυτοκίνητο, με μοντέρνες γραμμές και γλυπτά σχήματα.

Η σχεδίαση της GLA είναι πολύ μοντέρνα. Οι σχετικά περιορισμένες γυάλινες επιφάνειες και η απουσία κάθετων γραμμών, την τοποθετούν άμεσα στα crossover.

Η νέα GLA ενσωματώνει την άρχουσα γρίλια με το αστέρι της Mercedes και πλαισιώνεται από πολύ δυναμικά φωτιστικά.

Πίσω οι γραμμές που ακολουθεί η νέα GLA είναι πιο ευδιάκριτα δανεισμένες από την Α-Class.

Η Mercedes GLA 200 με την προσθήκη του αυτόματο κιβωτίου της δοκιμής μας έχει κόστος 30.488 ευρώ με απόσυρση.

Δοκιμή: Mercedes GLA 200 Auto

71.450 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/4/2014

Η νέα Mercedes GLA 200 εντάσσει τον αγοραστή της μάρκας στα crossover/SUV μοντέλα, κερδίζοντας ουσία και εντυπώσεις με τη σχεδίασή της, την ποιότητα κατασκευής, αλλά και την οδηγική και οδική άνεση σε άσφαλτο και χώμα.

 
Στα γρήγορα: 
• 4Χ2 με 1,6 turbo 156 ίππων
• Με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (προαιρετικά)
• Αεροδυναμικός συντελεστής cd: 0,29
• Σε τιμή 30.488 ευρώ με απόσυρση

+ Εικόνα αμαξώματος και εσωτερικού 
Απόδοση και λειτουργία κινητήρα 
Απόκριση κιβωτίου l Ποιότητα 
+ Aνεση l Απόδοση φρένων

- Τιμή 
- Φινίρισμα ορισμένων πλαστικών στο εσωτερικό


Η νέα GLA σηματοδοτεί για πρώτη φορά την άφιξη της Mercedes στην κατηγορία των μικρομεσαίων ή compact SUV και Crossover μοντέλων, διευρύνοντας παράλληλα σε τέσσερις τις επιλογές της πρώτης οικογένειας μικρομεσαίων μοντέλων της εταιρείας, μετά τις A-Class, B-Class και CLA. Όπως είναι λογικό, η GLA πατά πάνω στο ίδιο πάτωμα με την A-Class, έχοντας το ίδιο εσωτερικό και κινητήρες, όμως με την υψηλότερη απόσταση από το έδαφος και την επιπλέον πρακτικότητά της, έρχεται για να προσδώσει έναν πιο ελεύθερο «αέρα» και να ικανοποιήσει τα θέλω του αγοραστή των premium μικρομεσαίων SUV και Crossover.

Αρέσει πολύ…
Αισθητικά, για μια ακόμη φορά η
Mercedes στη μικρομεσαία κατηγορία μας φέρνει ένα πολύ ελκυστικό αυτοκίνητο, με μοντέρνες γραμμές και γλυπτά σχήματα, το οποίο παράλληλα πάει εντελώς κόντρα στο τετραγωνισμένο παρελθόν των SUV και 4X4 της μάρκας. Με την πρώτη ματιά ξεχωρίζει το εμφατικό εμπρόσθιο τμήμα, που ενσωματώνει την άρχουσα γρίλια με το αστέρι της Mercedes και πλαισιώνεται από πολύ δυναμικά φωτιστικά. Αντίστοιχα, ο προφυλακτήρας ενσωματώνει μια ελαφρώς μεγαλύτερη και πιο επιθετική σχεδίαση από αυτή της A-Class, ενώ στο ίδιο μοτίβο έρχεται και το καπό, με τα ιδιαίτερα τονισμένα νεύρα κυρίως στο κέντρο του. Από εκεί και πίσω, οι γραμμές που ακολουθεί η νέα GLA είναι πιο ευδιάκριτα δανεισμένες από την Α-Class, ενώ οι γυάλινες επιφάνειες δεν είναι τόσο μεγάλες, επιτείνοντας το χαρακτηρισμό «Crossover». Πίσω από την άλλη, εντύπωση προκαλούν τα μεγάλα σε διαστάσεις φωτιστικά, αλλά και ο προφυλακτήρας με το διαχύτη.

Κοστίζει 30.488 ευρώ
Η Mercedes
GLA 200 με την προσθήκη του αυτόματο κιβωτίου της δοκιμής μας έχει κόστος 30.488 ευρώ με απόσυρση, ένα νούμερο σχετικά αυξημένο σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Από την άλλη βέβαια, η λίστα του βασικού εξοπλισμού είναι πλήρης, αφού δεν λείπει τίποτα. Σημειώστε πάντως ότι χωρίς το αυτόματο κιβώτιο και με τον ίδιο, πολύ καλό εξοπλισμό, η τιμή της GLA 200 ορίζεται στα 27.970 ευρώ με απόσυρση.