O Ιταλός Antonio Giovinazzi στο τιμόνι της Ferrari.

O Ιταλός Antonio Giovinazzi στο τιμόνι της Ferrari.

Η «πρώτη» του Antonio Giovinazzi

2.909 Επισκέψεις στο άρθρο (3/2/2017)

Tις δυνάμεις του στη πίστα δοκίμασε για πρώτη φορά ο περσινός νικητής της GP2, Antonio Giovinazzi, ο οποίος βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου της Ferrari.

Ο Ιταλός Antonio Giovinazzi, αποτελεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, μέλος της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari (Ferrari Drivers Academy), ο οποίος μπήκε στη Scuderia ως τρίτος οδηγός και δοκιμαστής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ο 23χρονος Ιταλός, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ομάδα του Μαρανέλο, καθώς μπήκε για πρώτη φορά σε τιμόνι μονοθεσίου της Formula1 στην πίστα του Fiorano.
Εκεί έκανε τις πρώτες δοκιμές, θέλοντας να συλλέξει και να συγκρίνει τα στοιχεία μεταξύ του προσομοιωτή και της ρεαλιστικής οδήγησης στη πίστα.

Στις μετέπειτα δηλώσεις του, ανέφερε πως ήταν ένα καταπληκτικό συναίσθημα, καθώς για πρώτη φορά οδήγησε μονοθέσιο της Formula1.
Συμπλήρωσε πως για έναν Ιταλό, η οδήγηση μιας Ferrari είναι κάτι ξεχωριστό, αν και οι διαδικασίες ήταν πολλές, όμως χάρη στους ανθρώπους της ομάδας εξελίχθηκαν όλα ομαλά.
Αξιοπρόσεχτο γεγονός είναι ότι οι δοκιμές έγιναν με μια SF15T,μονοθέσιο που χρησιμοποίησαν οι Sebastian Vettel και Kimi Räikkönen το 2015.
Να αναφέρουμε πως ο Antonio Giovinazzi κατάφερε πέρυσι να κερδίσει πέντε αγώνες στο GP2.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto