Το νέο Ηyundai ix35 σχεδιάστηκε και εξελίχτηκε στο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Hyundai στο Ρίσελσχαϊμ, ενώ κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του ομίλου στη Σλοβενία.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Ηyundai ix35 σχεδιάστηκε και εξελίχτηκε στο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Hyundai στο Ρίσελσχαϊμ, ενώ κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του ομίλου στη Σλοβενία.

Hyundai ix35 1,6 2WD

23.200 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2013)

Το ix35 δεν είναι απλά ένα νέο όχημα ελεύθερου χρόνου της Hyundai που έχει την ικανότητα να… προσεγγίζει τη φύση. Είναι και ο καθρέφτης της εντυπωσιακής προόδου της κορεατικής φίρμας, που πλέον κατασκευάζει μοντέλα με ευρωπαϊκό «αέρα».

Το νέο Ηyundai ix35 σχεδιάστηκε και εξελίχτηκε στο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Hyundai στο Ρίσελσχαϊμ, ενώ κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του ομίλου στη Σλοβενία. Είναι διαθέσιμο με τετρακίνηση, αλλά και με αποκλειστική μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς, όπως στο μοντέλο που δοκιμάσαμε! Όπως και να έχει, μια ματιά είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς πως το ix35 υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της «χυτής γλυπτικής», όπως την αποκαλεί η Hyundai. 
Η σχεδιαστική αυτή αντίληψη εκφράζεται με τις ευδιάκριτες γραμμές του αμαξώματος, τις τολμηρές λεπτομέρειες και την πίσω αεροτομή. Στο μπροστινό μέρος κυριαρχεί η εξάγωνη μάσκα που αποτελεί το νέο σήμα κατατεθέν της Hyundai για τα μοντέλα της Ευρωπαϊκής αγοράς, στην οποία η φίρμα δίνει ιδιαίτερο βάρος.
Κινητήρας: Σημείο αναφοράςΤις καλύτερες εντυπώσεις αφήνει ο 1,6 GDI κινητήρας της Hyundai με άμεσο ψεκασμό και διπλό μεταβλητό χρονισμό. Και αυτό όχι τόσο για τους 135 ίππους και τα 167 Νm ροπής (στις 4.200 σ.α.λ.) που αποδίδει, αλλά για τον τρόπο λειτουργίας του. Μεστό τράβηγμα από χαμηλά που θυμίζει… light τούρμπο, πολιτισμένη λειτουργία χωρίς κραδασμούς και ιδιαίτερο θόρυβο, ευστροφία και ελαστικότητα χαρακτηρίζουν ένα από τα καλύτερα ατμοσφαιρικά σύνολα στα 1,6 λτ. που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. 
Τι άλλο να ζητήσεις; Οικονομία καυσίμου; 6,8 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 158 γρ./χλμ. Ο συνδυασμός του κινητήρα με το 6τάχυτο κιβώτιο είναι πολύ καλός. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σύμφωνα με τις μετρήσεις μας σε 10,9 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα είναι 178 χλμ./ώρα. Καλή είναι η εικόνα και στις ρεπρίζ με τα 60-100 χλμ./ώρα να έρχονται με 4η και 5η σχέση σε 12,4 και 15,2 δλ. αντίστοιχα. Τα 80-120 χλμ./ώρα με 5η και 6η είναι υπόθεση 18,1 και 22,0 δλ.Εσωτερικό: Μοντέρνο και γεροδεμένοΗ νέα πνοή της σχεδίασης συνεχίζεται και στο φωτεινό εσωτερικό. Καθαρές γραμμές, όμορφος και «χωνευτός» πίνακας οργάνων και εντυπωσιακή (έξτρα) οθόνη αφής στο άνω μέρος της κεντρικής κονσόλας κερδίζουν αμέσως τις εντυπώσεις. Τα όργανα και οι ενδείξεις φωτίζονται με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα της Hyundai που χρησιμοποιείται σε όλα τα μοντέλα της. Τα πλαστικά έχουν καλαίσθητο μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα, ενώ υπάρχουν μεταλλικές ασημί λεπτομέρειες στην κονσόλα, το ταμπλό και το τιμόνι. 
Η συναρμογή είναι προσεγμένη, χωρίς όμως να λείπουν κάποιες μικρές ατέλειες. Ο πλήρης στάνταρ εξοπλισμός -με κλιματισμό, ηχοσύστημα και τις συνηθισμένες ηλεκτρικές ευκολίες- συμβάλλει στη δημιουργία ενός ευχάριστου εσωτερικού περιβάλλοντος. Στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχει πανοραμική ηλιοροφή με δυνατότητα κλίσης, ολίσθησης και πλήρους ανοίγματος που ενισχύει την αίσθηση ευχαρίστησης στο εσωτερικό.Χώροι: Kαι από μέσα άνεσηΟι αυξημένες διαστάσεις του ix35 και το μεγάλο μεταξόνιο αξιοποιήθηκαν κατάλληλα και έτσι, το SUV της Hyundai μπορεί να φιλοξενεί με ιδιαίτερη άνεση 5 ενήλικους επιβάτες με τις αποσκευές τους. Μάλιστα, ο χώρος αποσκευών είναι στα 465 λτ., ένα νούμερο δηλαδή αρκετά καλό για τα δεδομένα της κατηγορίας. 
Ο οδηγός κάθεται πανοραμικά και έχει πολύ καλή περιφερειακή ορατότητα, ενώ ο συνοδηγός χαίρει ιδιαίτερης… άπλας. Και στο πίσω κάθισμα όμως, οι επιβάτες έχουν άφθονο χώρο για τα γόνατα και τα κεφάλια τους. Το πίσω κάθισμα είναι διαιρούμενο σε αναλογία 60:40 και με την αναδίπλωση του ο χώρος αποσκευών φτάνει μέχρι και στα 1.436 λίτρα (ανάλογα με την θέση των πίσω καθισμάτων).Οδική συμπεριφορά: Με έμφαση στην άνεσηΤο πρώτο θετικό μήνυμα από την οδήγηση του ix35 έρχεται από τη θέση οδήγησης. Το τιμόνι ρυθμίζεται πολλαπλά, το κάθισμα το ίδιο και σύντομα ο οδηγός βρίσκεται βολεμένος σε μια πανοραμική θέση με απρόσκοπτη περιφερειακή ορατότητα. Στη συνέχεια, έρχεται η ζωντάνια και η ελαστικότητα του κινητήρα, αλλά και η |καλολαδωμένη» αίσθηση του επιλογέα, που γλιστρά χωρίς κομπιάσματα και δυσκολίες από σχέση σε σχέση. Χαμηλά είναι τα επίπεδα θορύβου, ενώ κολακευτικά σχόλια έχουμε να κάνουμε και για την ποιότητα κύλισης και την ηχομόνωση. 
Η ανάρτηση -με γόνατα MacPherson μπροστά και σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω- είναι εστιασμένη στην άνεση, κάτι που στην πράξη μεταφράζεται σε αποτελεσματική απορρόφηση των κακοτεχνιών και υψηλότατου επιπέδου ποιότητα κύλισης. Μπορεί το ix35 να μην εμπνεύσει τους οδηγούς με ιδιαίτερο μπρίο, παραμένει όμως σταθερό, ασφαλές και ισορροπημένο. Εκτός δρόμου, παρότι το ix35 προορίζεται κυρίως για χρήση στην άσφαλτο, εντούτοις διαθέτει αρκετά ικανοποιητικές επιδόσεις αναρρίχησης: γωνία προσέγγισης 24,2 μοίρες, γωνία αναχώρησης 26,9 μοίρες και γωνία ράμπας 17 μοίρες, τη στιγμή που η απόσταση από το έδαφος είναι 170 χλστ.Τιμή-εξοπλισμός: Ζήτημα τιμήςΤο Hyundai ix35 δεν δείχνει να υστερεί πουθενά, τη στιγμή που ο κινητήρας του αποτελεί ως και σημείο αναφοράς. Παράλληλα, η τιμή των 18.120 ευρώ με έκπτωση και απόσυρση το καθιστά μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα πρόταση. 
Σε αυτή την τιμή, η έκδοση Classic διαθέτει μεταξύ άλλων στάνταρ ABS, ESP, 6 αερόσακους, 4 ηλ. παράθυρα, ηλ. καθρέφτες, κεντρικό κλείδωμα, air condition, ηχοσύστημα με παροχή USB, προβολείς ομίχλης και 16άρες ζάντες αλουμινίου. Παράλληλα, το μοντέλο της Hyundai εξοπλίζεται με βοηθητικά συστήματα για ανωφέρειες (Hill start Assist Control) και κατωφέρειες (Downhill Brake Control).
Παθητική ασφάλεια: Κορυφαία επίδοση στα τεστ του EuroNCAPΤο ix35 σχεδιάστηκε έτσι, ώστε να αποσπάσει την κορυφαία βαθμολογία στις δοκιμές σύγκρουσης του Euro NCAP και στην πράξη τα κατάφερε περίφημα, αφού όχι μόνο απέσπασε τα 5 αστέρια, αλλά συγκέντρωσε και υψηλή βαθμολογία.
Στην προστασία ενηλίκων αξιολογήθηκε με 32 βαθμούς (90%). Για τα παιδιά βαθμολογήθηκε με 43 βαθμούς (88%), ενώ στους πεζούς με 20 βαθμούς (54%). Το ix35 διαθέτει στάνταρ όλα τα συστήματα παθητικής ασφάλειας και 6 αερόσακους, ενώ οι πλευρικοί -τύπου κουρτίνας- συνδέονται με τους νέους αισθητήρες ανατροπής του συστήματος ESP, καθώς και με τους αισθητήρες πρόσκρουσης.
ΣυμπέρασμαΤο ix35 αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα γραφής για την πρόοδο της Hyundai. Ευχάριστο σχεδιαστικά, ποιοτικό και καλοφτιαγμένο, ευρύχωρο, άνετο και με κινητήρα που σε κερδίζει απόλυτα με την οικονομία και τον τρόπο λειτουργίας του, το ix35 στέκεται άνετα απέναντι στον ανταγωνισμό. Τα δυναμικά του χαρακτηριστικά δεν είναι τονισμένα, αλλά σε γενικές γραμμές τα καταφέρνει μια χαρά, τόσο στην άσφαλτο, όσο και στο πατημένο χώμα. Πλεονέκτημα αποτελεί και η τιμή των 18.120 ευρώ, που καθιστά το ix35 ακόμη πιο ανταγωνιστικό.
200 διαθέσιμα στοιχεία για HYUNDAI  ix 35(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

Τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνει ο 1,6 GDI κινητήρας της Hyundai με άμεσο ψεκασμό και διπλό μεταβλητό χρονισμό. Και αυτό όχι τόσο για τους 135 ίππους και τα 167 Νm ροπής (στις 4.200 σ.α.λ.) που αποδίδει, αλλά για τον τρόπο λειτουργίας του.

Τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνει ο 1,6 GDI κινητήρας της Hyundai με άμεσο ψεκασμό και διπλό μεταβλητό χρονισμό. Και αυτό όχι τόσο για τους 135 ίππους και τα 167 Νm ροπής (στις 4.200 σ.α.λ.) που αποδίδει, αλλά για τον τρόπο λειτουργίας του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
OPEL