Ποιο αυτοκίνητο είναι αυτό το οποίο θεωρείτε πως είναι ιδανικό για τη χώρα μας;

Ποιο αυτοκίνητο είναι αυτό το οποίο θεωρείτε πως είναι ιδανικό για τη χώρα μας;

Ιδανικό αυτοκίνητο

6.083 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2015)

Τι είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για την Ελλάδα; Μήπως μιλάμε για έναν κινούμενο στόχο που αλλάζει σχήμα, μάρκα και τιμή κάθε χρονική στιγμή με βάση τα δεδομένα; Τι λέτε;

Όταν η Toyota παρουσίασε την πρώτη γενιά RAV4, μετά από τις δοκιμές και την χρήση σε μεγάλο χρονικό διάστημα, με όλα τα χαρακτηριστικά του, το ιαπωνικό SUV έδειχνε να είναι ότι πιο κοντά στο αυτοκίνητο που ταίριαζε στην Ελλάδα. 
Ήταν SUV, ψηλό και άνετο, να πηγαίνει σε όλους τους δρόμους της Ελλάδας, άσφαλτο ή χώμα. Στην πόλη καβαλούσε παντού, έβλεπε στις διασταυρώσεις πάνω από τα παρκαρισμένα, ήταν άνετο, ευρύχωρο και πολυτελές, σχετικά συμπαγές στις διαστάσεις του για να χωράει να παρκάρει και είχε και το σηματάκι που όλοι οι Έλληνες θέλουν στο καπό του αυτοκινήτου τους. Έπασχε λίγο στο δίλιτρο μοτέρ που δεν ήταν ποτέ φιλικό στα φορολογικά τερτίπια της Ελλάδας, αλλά με τόσα προσόντα ήταν μια μικρή παραχώρηση που έκαναν οι Έλληνες οδηγοί. 
Αρκετά χρόνια μετά η Ελλάδα είναι μάλλον διαφορετική. Δεν μπορεί λοιπόν παρά να έχουν αλλάξει και τα χαρακτηριστικά που κάνουν σήμερα ένα αυτοκίνητο ιδανικό για την Ελλάδα. Το σημαντικότερο λοιπόν σήμερα είναι η τιμή. Ένα αυτοκίνητο σήμερα θα πρέπει να είναι φθηνό. Να καίει λίγο και να έχει μηδενικά τέλη (μάλλον τα ξεχνάμε σε λίγες μέρες). Πράγματα που ήταν μάλλον απίθανα δέκα χρόνια πριν, όμως σήμερα έχουμε την τεχνολογία να τα προσφέρει. Με μικρούς αλλά ισχυρούς βενζινοκινητήρες, ή με κινητήρες ντίζελ, αυτά γίνονται.
Θα πρέπει να είναι ακόμη SUV; Ακόμη κι αν η απάντηση είναι ναι, σήμερα έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε έναν τεράστιο αριθμό SUV, από πολύ μικρά μέχρι πού μεγάλα. Ποτέ δεν είχε η κατηγορία τόσα ήδη αυτοκινήτων με τόσες τεχνολογικές εφαρμογές που να καταφέρνουν να ικανοποιήσουν κάθε πιθανή απαίτηση των οδηγών. Αν το ιδανικό αυτοκίνητο σήμερα είναι SUV τότε η επιλογή είναι εύκολη.
Αν όχι, τότε γίνεται χαμός. Γιατί με κριτήριο την τιμή, την κατανάλωση και τους ρύπους, σήμερα η αγορά διαθέτει αυτοκίνητα από μίνι μέχρι και μικρομεσαία που μπορούν να πιάσουν τους στόχους που θέτουμε. 
Μπορεί πριν αρκετά χρόνια να ήταν οι συνθήκες καλύτερες, σήμερα όμως είναι τα αυτοκίνητα που είναι καλύτερα. Τόσο καλύτερα, που το ιδανικό αυτοκίνητο για την Ελλάδα δεν είναι ένα, αλλά μια σειρά μοντέλων. Ποια; Εσείς θα μας πείτε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
skoda