Λίγες ώρες μετά το λανσάρισμα του νέου Skoda Karoq ξεκίνησαν οι φήμες που θέλουν τους ανθρώπους της μάρκας να σκέφτονται το λανσάρισμα «καυτής» RS έκδοσης.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Λίγες ώρες μετά το λανσάρισμα του νέου Skoda Karoq ξεκίνησαν οι φήμες που θέλουν τους ανθρώπους της μάρκας να σκέφτονται το λανσάρισμα «καυτής» RS έκδοσης.

Karoq RS όπως Ateca CUPRA;

4.909 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2017)

Η Skoda δέχεται πιέσεις από τους πελάτες της να κυκλοφορήσει μία έκδοση RS του Karoq, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το Ateca Cupra με το οποίο έχουν πολλά κοινά μέρη.

Μία «καυτή» έκδοση επιδόσεων του Karoq, του νεότερου μοντέλου της Skoda, θα μπορούσε να είναι το επόμενο μοντέλο που θα έπαιρνε τα σήματα RS, δήλωσε το αφεντικό της Skoda, Bernhard Maier.

Οι πελάτες της Skoda ζητάνε από την εταιρεία μια γρήγορη έκδοση.

Οι πελάτες της Skoda ζητάνε από την εταιρεία μια γρήγορη έκδοση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Το Karoq είναι ένα compact SUV, το οποίο η Skoda έχει σχεδιάσει ως ένα πρακτικό οικογενειακό αυτοκίνητο, ωστόσο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε ότι θα μπορούσαν να ανταποκριθούν θετικά στη ζήτηση που υπάρχει για μια έκδοση επιδόσεων.
 
Μιλώντας στο λανσάρισμα του SUV στη Σουηδία, ο Maier δήλωσε: «Έχουμε από την πελατειακή μας βάση πολύ σαφή εικόνα ότι υπάρχει ζήτηση για ένα SUV με το λογότυπο RS και στο Karoq υπάρχουν όλα τα στοιχεία που μπορούν να μετατρέψουν ένα Skoda σε ένα RS.
 
«Το σκεφτόμαστε. Δεν έχουμε λάβει τελική απόφαση μέχρι στιγμής. Αλλά σίγουρα θα υπάρξει τουλάχιστον μια ουσιαστική συζήτηση περί του θέματος».
Τον τελευταίο καιρό, έχουν υπάρξει φωνές που θέτουν υπό αμφισβήτηση το μέλλον του τμήματος RS. Η αντίστοιχη καυτή έκδοση της Fabia δε συνέχισε σε αυτή τη γενιά του τσέχικου μικρού. Στις δύο προηγούμενες γενιές υπήρχαν Fabia RS, αλλά τώρα το μοναδικό γρήγορο μοντέλο στην γκάμα της Skoda είναι η Octavia.
 
Εάν το Karoq RS κυκλοφορήσει στην αγορά, θα μοιραστεί πιθανότατα τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 300 ίππων που βρίσκεται στο ομοαίματο SEAT Ateca CUPRA. Οι δύο αυτοί στενοί συγγενείς θα είναι και ο κύριος ανταγωνιστής ο ένας του άλλου στην αγορά των SUV με υψηλές επιδόσεις. Το Volkswagen T-Roc R θα ανήκει επίσης στην ίδια κατηγορία.
 
Ένα τέτοιο εξειδικευμένο προϊόν θα ήταν μια τολμηρή κίνηση για τη Skoda, μια μάρκα η οποία επικεντρώνεται συνήθως στην πρακτικότητα και στον οικογενειακό χαρακτήρα.
 
Ο Maier είπε επίσης ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένα υβριδικό Karoq. Η Skoda θα κυκλοφορήσει το πρώτο plug-in υβριδικό της μοντέλο, μια έκδοση της Superb, το 2019. Ο Maier πρόσθεσε: «Η πλατφόρμα MQB στην οποία το Karoq είναι χτισμένο είναι έτοιμη για αυτό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Μέχρι να παρουσιάσουμε την plug-in Superb έχουμε αρκετές ευκαιρίες για να σκεφτούμε ποιο αυτοκίνητο θα είναι πιο κατάλληλο για την αγορά εκείνη τη στιγμή.»

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
moto