Πέρσι, η Daimler ανακοίνωσε την EQ υπο-φίρμα της, αλλά η Chery πουλάει εδώ και δύο χρόνια στην Κίνα ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα που ονομάζεται «eQ». Έτσι, οι Κινέζοι κατέθεσαν καταγγελία εμπορικού σήματ
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πέρσι, η Daimler ανακοίνωσε την EQ υπο-φίρμα της, αλλά η Chery πουλάει εδώ και δύο χρόνια στην Κίνα ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα που ονομάζεται «eQ». Έτσι, οι Κινέζοι κατέθεσαν καταγγελία εμπορικού σήματος εναντίον της Mercedes-Benz.

Καταγγελία στη Mercedes

6.462 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2017)

Η Mercedes ετοιμάζει μεγάλο «σαματά» στα ηλεκτρικά οχήματα και για αυτό θα φτιάξει μια νέα υπο-φίρμα, την EQ. Μόνο που το όνομα το χρησιμοποιεί εδώ και δύο χρόνια η Chery στην αγορά – κλειδί της Κίνας. Μήπως την «πάτησαν» οι Γερμανοί;

Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Chery Automobile κατέθεσε μία καταγγελία εμπορικού σήματος εναντίον της Mercedes-Benz λόγω του ονόματος «EQ» στην ηλεκτρική γκάμα που ετοιμάζουν οι Γερμανοί. Πέρσι, η Daimler ανακοίνωσε την EQ υπο-φίρμα της, αλλά δυστυχώς για αυτή η Chery πουλάει εδώ και δύο χρόνια στην Κίνα ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα που ονομάζεται «eQ».

Αυτό είναι το Chery eQ που έβαλε σε μπελάδες την Mercedes-Benz.

Αυτό είναι το Chery eQ που έβαλε σε μπελάδες την Mercedes-Benz.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Το γεγονός αυτό θα προκαλέσει σύγχυση στην αγορά της Κίνας όταν λανσαριστεί εκεί η EQ γκάμα της Mercedes. Μιλώντας στο Reuters, εκπρόσωπος των Γερμανών είπε πως η εταιρεία κατάθεσε το εμπορικό σήμα EQ, χωρίς να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Chery: «Αν έμπαινε στην κινέζικη αγορά θα επηρέαζε τα δικά μας δικαιώματα εμπορικού σήματος. Το Mercedes-Benz EQ και το δικό μας eQ είναι εξαιρετικά παρόμοια, ενώ αφορούν στο ίδιο προϊόν, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.».
  
Σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις στο προσεχές διάστημα, με την εύκολη λύση να είναι η Mercedes να αλλάξει όνομα στα ηλεκτρικά της μοντέλα που θα πωλούνται στην Κίνα, μια αγορά κλειδί για τις εταιρείες καθώς εκεί πωλούνται περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα από ότι σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο μαζί. Η Mercedes θα παρουσιάσει το 1ο EQ μοντέλο της προς τα τέλη της δεκαετίας, ενώ ως το 2025 θα ακολουθήσουν άλλη εννέα μοντέλα, με την επένδυση στην ηλεκτροκίνηση να ξεπερνά τα 10 δις ευρώ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto