Στην λύση του υδρογόνου στρέφεται η Kia για την επόμενη 4ετία.

Στην λύση του υδρογόνου στρέφεται η Kia για την επόμενη 4ετία.

Kia: Με υδρογόνο το 2021

4.921 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2017)

Στην παρουσίαση ενός οχήματος με κυψέλες υδρογόνου στα επόμενα 4 χρόνια αποσκοπεί η Kia, όπως αποκαλύπτουν στελέχη της εταιρείας, το οποίο μάλιστα θα έχει εντυπωσιακή αυτονομία!

Στη λύση του υδρογόνου και των κυψελών καυσίμου στρέφεται και η Kia, η οποία σχεδιάζει την παρουσίαση οχήματος με κυψέλες καυσίμου το 2021. Η αποκάλυψη έρχεται δια στόματος του επικεφαλής της έρευνας για τις κυψέλες καυσίμου, Sae-Hoon Kim.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Ο Kim αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι σε 4 χρόνια, η Kia θα έχει παρουσιάσει ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο –και όχι βασισμένο σε κάποιο υπάρχον μοντέλο-, το οποίο θα φέρει κυψέλες υδρογόνου. Για το τι κατηγορίας αυτοκίνητο θα είναι, ο Kim δήλωσε ότι «δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιο θα είναι το στυλ αμαξώματος που θα έχει, αλλά θα είναι ένα ειδικό μοντέλο».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μονάδα κυψελών καυσίμου που θα φέρει το νέο όχημα θα έχει παρόμοιο μέγεθος με έναν 2λιτρο κινητήρα καύσης, αλλά θα είναι ελαφρύτερη και θα αποδίδει 10% περισσότερο. Μάλιστα, η Kia κάνει λόγο για αυτονομία 804 χιλιομέτρων!

Το νέο μοντέλο υδρογόνου θα αποτελέσει μέρος της μακροπρόθεσμης βλέψης της Kia για αντικατάσταση του 70% των κινητήρων της μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, προκειμένου να μειώσει δραστικά τα επίπεδα εκπομπών CO2 από τα μοντέλα της. Μέσα στο σχέδιο, προβλέπεται η παρουσίαση αρκετών μοντέλων plug-in, υβριδικών και καθαρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center