Αν πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνήσετε με κάποιον μέσω κινητού τηλεφώνου, κάντε μία στάση, προκειμένου να είστε ασφαλής τόσο για εσάς όσο και για τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου.

Αν πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνήσετε με κάποιον μέσω κινητού τηλεφώνου, κάντε μία στάση, προκειμένου να είστε ασφαλής τόσο για εσάς όσο και για τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου.

Κινητό και οδήγηση

4.214 Επισκέψεις στο άρθρο (28/9/2016)

Τελικά υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσουμε με ασφάλεια την ώρα που οδηγούμε;

Το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει μέρος της ζωή μας, αφού μας διευκολύνει ώστε να επικοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας σε οποιοδήποτε σημείο και αν βρισκόμαστε. Κατά τη διάρκεια της οδήγησης όμως, η χρήση του μπορεί να αποβεί μοιραία, αφού αποσπάει την προσοχή του οδηγού και απασχολεί τουλάχιστον το ένα χέρι του.
 
Κινητό τηλέφωνο
Η χρήση μόνο της συσκευής απαγορεύεται από το Νόμο, διότι αναγκάζει τον οδηγό να σηκώσει το ένα από τα δύο χέρια του από το τιμόνι και να κρατήσει τη συσκευή. Ειδικά την ώρα που καλεί, το βλέμμα του χρήστη βρίσκεται στιγμιαία στην οθόνη της συσκευής και όχι στο δρόμο, κίνηση ιδιαίτερα επικίνδυνη.
 
Ενσύρματο Hands free
Σχεδόν όλες οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας του εμπορίου συνοδεύονται στη συσκευασία τους από ενσύρματο hands free. Πρόκειται για μία περίπτωση που ο Νόμος απαγορεύει, διότι τα καλώδια που «κρέμονται» από τα αυτιά του οδηγού έως τη συσκευή, είναι σίγουρο ότι θα εμποδίζουν την ελευθερία κινήσεων των χεριών του.
 
Ασύρματο Hands free (Bluetooth)
Η πρώτη λύση επικοινωνίας με κινητό τηλέφωνο χωρίς να κινδυνεύει, αλλά και την οποία επιτρέπει ο Νόμος, είναι η τεχνολογία Bluetooth. Πρόκειται για ένα σύστημα, το οποίο υποστηρίζουν όλα τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τους εξής τρόπους: 
Α. Ασύρματο ακουστικό τεχνολογίας Bluetooth:
Το ακουστικό αυτό συνδέεται ασύρματα με τη συσκευή και τοποθετείται απευθείας στο αυτί του οδηγού, χωρίς να εμποδίζει κανένα μέρος του σώματός του. 
Β. Ηχοσύστημα αυτοκινήτου με τεχνολογία Bluetooth:
Αρκετές είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν εξοπλίσει τα νέα μοντέλα τους με ηχοσυστήματα, που υποστηρίζουν τεχνολογία Bluetooth. Στην περίπτωση αυτή, το κινητό τηλέφωνο συνδέεται ασύρματα με την πηγή στην κεντρική κονσόλα, με τον ήχο του συνομιλητή να προέρχεται από τα ηχεία του αυτοκινήτου, δηλαδή χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της ανοιχτής ακρόασης. Επίσης, τέτοιες πηγές με τεχνολογία Bluetooth μπορείτε να βρείτε και στα ανάλογα καταστήματα με είδη αυτοκινήτου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center