Kίνητρα για χρήση φυσικού αερίου

Kίνητρα για χρήση φυσικού αερίου

1.252 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2014)

Νέα οικονομικά κίνητρα προσφέρονται από την κυβέρνηση, την ΕΕ αλλά και την αγορά φυσικού αερίου για χρήση του «πράσινου καυσίμου» στις μεταφορές, τις επιχειρήσεις και τα κτίρια.

Στόχος η σύνδεση της εξοικονόμησης ενέργειας με δύο διαφορετικούς άξονες εξίσου σημαντικούς: την προστασία του περιβάλλοντος και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αποσκοπούν να θέσουν ένα σαφές νομικό/οικονομικό πλαίσιο για την διεύρυνση της χρήσης φυσικού αερίου από οδηγούς οχημάτων, βιομηχανικούς και οικιακούς καταναλωτές ενώ στοχεύουν μεταξύ άλλων στη συμμόρφωση με τους Κανονισμούς που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σύνδεση των επιδοτήσεων με την προώθηση της καινοτομίας και της έξυπνης ανάπτυξης.
Απαλλαγή από τα τέλη για αυτοκίνητα με φυσικό αέριοΗ κυβέρνηση προωθεί συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να επωφεληθούν οι καταναλωτές από τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου με πιο πρόσφατη πρωτοβουλία την απαλλαγή των αυτοκινήτων που κινούνται με φυσικό αέριο από την καταβολή τέλους αδείας. Έτσι, δεν θα ισχύσει το τέλος των 75 ευρώ για τα οχήματα στα οποία εγκαθίσταται σύστημα CNG (όπως είχε αρχικά θεωρηθεί από τους καταναλωτές) καθώς πρόκειται για μετατροπή που αποσκοπεί στην εξοικονόμηση χρημάτων και την προστασία του περιβάλλοντος. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
skoda