Ο Mark Rober είχε την ιδέα να κάνει τους δρόμους πιο φιλικούς χωρίς πολλά νεύρα και περιττό άγχος.

Ο Mark Rober είχε την ιδέα να κάνει τους δρόμους πιο φιλικούς χωρίς πολλά νεύρα και περιττό άγχος.

Kόρναρε όπως εσύ θες! (+vid)

3.311 Επισκέψεις στο άρθρο (16/6/2017)

Τύπος έφτιαξε πατέντα ώστε να κορνάρει το αυτοκίνητο του με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά ανάλογα την περίπτωση. Θα ήταν πολύ χρήσιμο στην Ελλάδα..

Πόσες φορές σου έχουν κορνάρει στο φανάρι για να ξεκινήσεις ή πόσες φορές είσαι εσύ αυτός που το κάνει; Δεν βρίσκεις την κόρνα του αυτοκινήτου σου λίγο εκνευριστική; Eυτυχώς για όλα υπάρχει λύση. Ιδού μια κόρνα με φιλικό προς τους άλλους οδηγούς ήχο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ο Mark Rober είναι ένας χρήστης του Youtube που είχε την ιδέα να κάνει τους δρόμους πιο φιλικούς χωρίς πολλά νεύρα και περιττό άγχος. Πώς; Kάνοντας την κόρνα λιγότερο δυνατή και με πιο φιλικό ήχο, ώστε να λειτουργεί περισσότερο σαν προειδοποίηση στο δρόμο παρά σαν ήχος που να δηλώνει ανάγκη ή κίνδυνο.
 
Είναι γεγονός πως πολλά περιστατικά συμβαίνουν στον δρόμο επειδή κάποιος κόρναρε σε κάποιον και αυτός το παρεξήγησε. Το σύστημα που δείχνει ο Rober έχει τρεις διαφορετικούς ήχους για να διαλέξει ο οδηγός ανάλογα την περίπτωση, έτσι μπορείς να κορνάρεις με έναν πιο φιλικό ήχο στον μπροστινό σου να πάει λίγο πιο γρήγορα ή να ξεκινήσει όταν γίνει πράσινος ο φωτεινός σηματοδότης.

Δείτε τo video!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto