Κορυφαίο After Sales Service Toyota

11.049 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/6/2015

Τα Toyota κρατάνε ψηλά την αξία τους τόσο για την αξιοπιστία τους, όσο και για το καλό after sales που τα συνοδεύει. Ενδεικτικά έχουν ολοκληρωμένη εγγύηση για 6 χρόνια, καλές τιμές service και ανταλλακτικών και πακέτα που διευκολύνουν τον πελάτη. Ας δούμε τα σημαντικότερα πιο αναλυτικά.

 
Από ένα αυτοκίνητο εκτός από επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση, ασφαλή οδική συμπεριφορά, χώρους και ουτω καθεξής (οι παράγοντες αυτοί αλλάζουν βαρύτητα ανάλογα με το οδηγικό σου προφίλ και ανάγκες), αυτό που θέλεις είναι αφενός η αξιοπιστία, δηλαδή να μην σου βγάλει βλάβες, αφετέρου να έχεις φθηνά service και, τέλος, αν σου βγει κάποια απρόβλεπτη βλάβη να είσαι καλυμμένος από την εγγύηση του κατασκευαστή. 

Τα μοντέλα της Toyota, λοιπόν, όπως φαίνεται και από την έρευνα Autocheck του Auto Τρίτη έχουν καλή φήμη στην αγορά για την… ιαπωνική αξιοπιστία τους, αλλά και για τις after sales υπηρεσίες που τα συνοδεύουν. Ενδεικτικά, καλύπτονται από ολοκληρωμένη εγγύηση για 6 χρόνια η οποία μπορεί να επεκταθεί στα 8 χρόνια, αλλά και προνόμια που καθιστούν την συντήρησή τους πιο εύκολη και οικονομική. Ας δούμε τα σημαντικότερα σημεία των υπηρεσιών after sales Toyota πιο αναλυτικά.

 
  • xx

    Οι μακρόπνοες εγγυήσεις κλπ αναβίωσαν με την κρίση, όταν οι δυστυχείς κάτοχοι αυτοκινήτων σταμάτησαν να πηγαίνουν το σαραβαλάκι τους για service, και είναι ένας ελκυστικός τρόπος για να σε κάνουν να πηγαίνεις στο συνεργείο, όπου βέβαια θα σε γδάρουν, είτε το αντιληφθείς είτε όχι. Αν λοιπόν έχεις αγοράσει ένα Toyota, το αγόρασες όχι για την απόλαυση της οδήγησης, αλλά για την αξιοπιστία του. Γι' αυτό αγνοείς εγγυήσεις κλπ και σταματάς να πηγαίνεις για γδάρσιμο (service). Αν το οδηγείς λογικά, δεν θα σου βγάλει τίποτε. Πιστέψτε το ή όχι, έχω ένα Toyota 15 ετών και 280.000 χιλιομέτρων, το οποίο δεν έχω πάει ΠΟΤΕ για αυτό που λέμε service, και είναι ακριβώς όπως την πρώτη μέρα που το αγόρασα (καινούργιο). Απλώς αλλάζω λάδια, φίλτρα και μπουζί, όποτε θυμάμαι, και αν έχω λεφτά. Πιο πριν, και για 20 χρόνια, είχα ένα γαλλικό και ένα ιταλικό, και τα δύο επίσης αγορασμένα καινούργια. Αυτά που πλήρωσα για service, θα έφταναν για να αγοράσω ένα ακόμα καινούργιο. Έτσι, έμαθα παθαίνοντας. Εσείς θα μάθετε παθαίνοντας επίσης;

      2