Κράτα την αξία του
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Κράτα την αξία του

15.161 Επισκέψεις στο άρθρο (5/8/2016)

Η πρώτη όψη είναι και η σημαντικότερη, για να πείσετε έναν υποψήφιο αγοραστή του αυτοκινήτου σας ότι αξίζει να προβεί στην αγορά του. Τι άλλο πρέπει να προσέξετε;

- ΚαθαρισμόςΌσο «παραμελημένο» και να το είχατε στο παρελθόν, ήρθε ο καιρός να το περιποιηθείτε πριν την πώλησή του. Ένα καλό εξωτερικό πλύσιμο, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, αρκεί για να τονώσει την εικόνα του αυτοκινήτου σας και να κερδίσει την πρώτη ματιά του υποψήφιου αγοραστή. Μπορείτε και εσείς οι ίδιοι να κάνετε έναν επιμελή καθαρισμό εξωτερικά, που θα σας κοστίσει μόνο σε χρόνο, ενώ επιπλέον κατά τη διαδικασία, έχετε την ευκαιρία να εντοπίσετε τυχόν γρατσουνιές ή χτυπήματα που δεν ξέρατε ότι υπήρχαν. Για καλύτερα αποτελέσματα επισκεφθείτε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων και μαζί με το πλύσιμο κάντε και κέρωμα. 
- Εσωτερικός καθαρισμόςΗ βρωμιά και η σκόνη που συσσωρεύονται σε δύσκολα σημεία του εσωτερικού, πρέπει να καθαριστούν για να μη δείχνει την εικόνα ενός παραμελημένου αυτοκινήτου. Χρησιμοποιήστε αέρα, πινέλα (για τους αεραγωγούς), βρεγμένα και στεγνά πανιά για το καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ το πλύσιμο των ταπέτων και των επενδύσεων κρίνεται επιβεβλημένο. Καθαρίστε και εσωτερικά τα τζάμια του αυτοκινήτου, ενώ μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και το χώρο αποσκευών και ιδιαίτερα κάτω από την εσωτερική του επένδυση, καθώς και το χώρο της ρεζέρβας. Αν η ρεζέρβα βρίσκεται κάτω από εκείνον, αφαιρέστε την και καθαρίστε και το χώρο αυτής. Αν η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη και υπάρχουν «επίμονοι» λεκέδες, ο βιολογικός καθαρισμός θα κάνει το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας σαν καινούργιο, αν και έχει κάπως αυξημένο κόστος που φτάνει κοντά στα 100 ευρώ.
- Πλύσιμο κινητήραΚανΆ το μόνος σου.Το πλύσιμο του κινητήρα μπορεί να γίνει και από εμάς. Επιλέγοντας κάθε τμήμα του κινητήρα ξεχωριστά, το καθαρίζουμε με ένα στεγνό πανί από τις σκόνες και μετά χρησιμοποιούμε ένα βρεγμένο πανί στο ίδιο τμήμα. Ποτέ δεν κάνουμε χρήση νερού απευθείας στον κινητήρα, αφού εκεί υπάρχουν καλωδιώσεις. Το πλύσιμο του κινητήρα, εκτός από την αισθητική εικόνα, έχει και λειτουργική σημασία, αφού μετά από το πλύσιμο, ενδέχεται να εντοπίσετε κάποια τυχόν διαρροή, φθορά, κ.λπ..
- Ζάντες ελαστικάΤα ελαστικά και οι ζάντες του αυτοκινήτου μαρτυρούν όλη την αλήθεια για τη μέχρι τώρα συμπεριφορά μας προς εκείνο. Αν, για παράδειγμα, οι ζάντες είναι χτυπημένες από τα πεζοδρόμια κατά το παρκάρισμα, σημαίνει ότι δεν το προσέχαμε αρκετά. Τα ελαστικά, από την άλλη, εμφανίζουν τη συμπεριφορά στο θέμα της συντήρησης, διότι φθαρμένα ελαστικά υποδηλώνουν πλήρη αδιαφορία για το αυτοκίνητο. Γι αυτό, και τα δύο πρέπει να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Οι ζάντες, μπορούν να βαφτούν για να δείξουν καινούργιες, αλλιώς μπορούμε να τοποθετήσουμε καινούργια τάσια, σε περίπτωση που τα παλιά μας είναι σπασμένα. Για τα ελαστικά, σε περίπτωση που η φθορά τους είναι φυσιολογική, καλό είναι να τα τονώσουμε μέσω ειδικών σπρέι, που γυαλίζουν τα πλαϊνά τους.
- Γρατζουνιές και χτυπήματαΣκεφτείτε πόσο άσχημη εντύπωση θα κάνει στον υποψήφιο αγοραστή του αυτοκινήτου σας ένα μικροχτύπημα ή μια γρατζουνιά. Μπορείτε μόνοι σας να επιδιορθώσετε άμεσα και εύκολα το πρόβλημα, με ένα κιτ επισκευής του χρώματός σας (τον κωδικό του αυτοκινήτου σας), ένα σεσουάρ και διαθέσιμο χρόνο 15 λεπτών. Η διαδικασία είναι απλή. Αφού βάλετε την μπογιά στη γρατζουνιά ή στο χτυπηματάκι, το στεγνώνετε με ένα σεσουάρ και… αντίο γρατζουνιά.
- Τυπικός έλεγχοςΠριν το αυτοκίνητό μας μπει σε αγγελία, είναι πολύ σημαντικό να προβούμε σε έναν τεχνικό τυπικό έλεγχο. Τα υγρά των φρένων, της μπαταρίας, του υδραυλικού τιμονιού, καθώς και τα λάδια, πρέπει να συμπληρωθούν ή ακόμα και να αντικατασταθούν. Ελέγξτε για καμένες λάμπες και ασφάλειες, καθώς και τη λειτουργία του ταχύμετρου. Αν το τελευταίο δε λειτουργεί, επισκευάστε το οπωσδήποτε, αφού διαφορετικά ο υποψήφιος αγοραστής δε θα μπορεί να γνωρίζει τα πραγματικά χιλιόμετρα που έχει κάνει το αυτοκίνητο, ενώ επίσης θα βγάλει το συμπέρασμα πως το αυτοκίνητο είναι κακοδιατηρημένο.
- Τα γραφειοκρατικά
Τα έγγραφα που συνοδεύουν το αυτοκίνητό μας πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και ειδικότερα εκείνα που αφορούν στο πρόγραμμα εγγύησης (αν ισχύει) και προγραμματισμένων Service. Ειδικά το δεύτερο πρέπει να είναι απόλυτα ενημερωμένο για τις κινήσεις σας μέσα στα συνεργεία, αφού από εκείνο ο ενδιαφερόμενος θα πάρει μια εικόνα του πόσο «φίλος» είσαστε με το αυτοκίνητο που πουλάτε. Η κάρτα ελέγχου καυσαερίων προσμετρά και εκείνη θετικά στην πρώτη εντύπωση.
- Πράσινη τιμή 
Φυσικά, όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, ο μοναδικός τρόπος για να πουλήσετε σε καλύτερη τιμή το μεταχειρισμένο αυτοκίνητό σας, είναι η συντήρηση του να έχει γίνει σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της μάρκας του, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει θέσει ο κατασκευαστής, πιστοποιώντας τα χιλιόμετρα του, μέσω ηλεκτρονικού αρχείου ή μηχανογραφημένου τιμολογίου/απόδειξης. Έτσι, θα αποκτήσει «πράσινη» τιμή, η οποία είναι, ανάλογα με την ηλικία και το μοντέλο του αυτοκινήτου, ακόμα και αρκετές χιλιάδες ευρώ μεγαλύτερη. Κάνοντας κλικ ΕΔΩ μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις τιμές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Ένα πλυντήριο αυτοκινήτων θα καθαρίσει ιδανικά το αυτοκίνητό σας.

Ένα πλυντήριο αυτοκινήτων θα καθαρίσει ιδανικά το αυτοκίνητό σας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
test center