Oι ιδιώτες που θα απευθυνθούν προς το leasing οχημάτων, αποκτούν μια εναλλακτική έναντι της αυξημένης φορολογίας που βαρύνει την ιδιοκτησία αυτοκινήτου.

Oι ιδιώτες που θα απευθυνθούν προς το leasing οχημάτων, αποκτούν μια εναλλακτική έναντι της αυξημένης φορολογίας που βαρύνει την ιδιοκτησία αυτοκινήτου.

Leasing σε ιδιώτη

69.285 Επισκέψεις στο άρθρο (10/2/2015)

Το Leasing δεν απευθύνεται μόνο σε εταιρείας-επαγγελματίες, αφού και ιδιώτες μπορούν να αποκτήσουν με αυτό τον τρόπο το αυτοκίνητο που επιθυμούν.

Ωστόσο, επειδή για τον ιδιώτη δεν προκύπτουν φορολογικές ελαφρύνσεις ανάλογες με αυτές των επιχειρήσεων, δεν προτιμάται συχνά αυτός ο τρόπος απόκτησης αυτοκινήτου
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το leasing δεν προτιμάται από τους ιδιώτες, αφού υπάρχουν οι ιδιώτες εκείνοι που θα απευθυνθούν προς το leasing αυτοκινήτου, ώστε με τον τρόπο αυτό να αποκτήσουν μια εναλλακτική έναντι της αυξημένης φορολογίας που βαρύνει την ιδιοκτησία αυτοκινήτου. 
Ειδικά με αυτό το δεδομένο, τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει περισσότερη κίνηση σε αυτό το πεδίο από την πλευρά των ιδιωτών σε σχέση με κάποια χρόνια πριν, με κάποιες εταιρείες εκμίσθωσης να παρατηρούν αύξηση των συμβολαίων τους προς ιδιώτες πελάτες.Υπολογίζεται λοιπόν ότι σήμερα η αγορά δουλεύει με ένα 10% των συμβολαίων leasing προς ιδιώτες έναντι των εταιρικών συμβολαίων, ένα νούμερο άκρως ικανοποιητικό με βάση και τα δεδομένα της εποχής. Σε κάθε περίπτωση ο υποψήφιος πελάτης-ιδιώτης θα πρέπει να κάνει «καλά μαθηματικά» ώστε να δει κατά πόσο τον συμφέρει η σύναψη ενός συμβολαίου leasing για το εκάστοτε χρονικό διάστημα (π.χ. 3 ή 4 χρόνια) και για το μοντέλο αυτοκινήτου που τον ενδιαφέρει, έναντι της αγοράς και ιδιοκτησίας αυτού του αυτοκινήτου, βάζοντας πάντα στο «παιχνίδι» και τα επιπλέον κόστη (τέλη κυκλοφορίας, μεικτή ασφάλιση, κόστος ελαστικών, service κ.λπ.), που συνήθως περιλαμβάνονται στη μίσθωση. 
Με το δεδομένο επίσης, ότι συνήθως τα περισσότερα συμβόλαια δεν περιλαμβάνουν εξαγορά του αυτοκινήτου, η εκμίσθωσή του για ένα δεδομένο χρονικό διάστημα ενδέχεται να του εξασφαλίζει αρκετά οφέλη έναντι της αγοράς του μέσω χρηματοδότησης ή τοις μετρητοίς. Σημαντικό επίσης είναι ότι δεν υπάρχει το άγχος της αβεβαιότητας, εφόσον δεν υπάρχουν έκτακτα έξοδα.
Η συντήρηση αυτή καλύπτεται από την εκμισθώτρια εταιρεία και ακόμη και σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος παρέχεται αυτοκίνητο αντικατάστασης σε σύντομο χρονικό διάστημα (συνήθως εντός 48 ωρών) ανεξάρτητα από την υπαιτιότητα. Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε κάτι πολύ σημαντικό: Οι εταιρείες εκμίσθωσης για να προφυλαχτούν από... κακοτοπιές, ενδέχεται να ζητήσουν από τον ιδιώτη μια υψηλή προκαταβολή (της τάξεως το 25-30% της αξίας του αυτοκινήτου) ως πρώτο μίσθωμα. Φυσικά, η προκαταβολή αυτή έχει επίπτωση στα μισθώματα, μειώνοντάς τα στο ίδιο περίπου επίπεδο με το εταιρικό leasing, που έχει μικρότερη προκαταβολή. Σε κάθε περίπτωση, η προκαταβολή αυτή αποτελεί ένα είδος εγγύησης της εταιρείας leasing, η οποία σε μια ρευστή οικονομική εποχή όπως η σημερινή, ενδέχεται να θελήσει να προφυλαχτεί σε περίπτωση ακόμη και αδυναμίας πληρωμής του συμβολαίου από τον ιδιώτη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto