Τελειώνοντας στο Abu Dhabi η φετινή σεζόν της F1, ο Lewis Hamilton στέφεται αδιαμφισβήτητος νικητής, καθώς έκανε μια καταπληκτική χρονιά με τη Mercedes, κερδίζοντας 11 GP.

Τελειώνοντας στο Abu Dhabi η φετινή σεζόν της F1, ο Lewis Hamilton στέφεται αδιαμφισβήτητος νικητής, καθώς έκανε μια καταπληκτική χρονιά με τη Mercedes, κερδίζοντας 11 GP.

Lewis Hamilton για 2η φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής F1

1.704 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2014)

Μέτα το 2008, φέτος είναι η 2η φορά που ο Βρετανός πιλότος κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1, ανεβάζοντας στην 1η θέση και την ομάδα της Mercedes.

Τελειώνοντας στο Abu Dhabi η φετινή σεζόν της F1, ο Lewis Hamilton κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 για το 2014 μετά από μία φοβερή χρονιά στις πίστες με το μονοθέσιο της Mercedes
Ειδικότερα, ο 29χρονος πιλότος της F1, γεννημένος στο Stevenage του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιανουάριο του 1985, είναι ο πρώτος έγχρωμος οδηγός αγώνων F1, ξεκινώντας την πορεία του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε ηλικία μόλις 13 ετών με ειδικό συμβόλαιο στη McLaren για «εκκολαπτόμενους» οδηγούς.
Από τότε αρχίζει η ανέλιξή του, ενώ το 2007 γίνεται επίσημα οδηγός της McLaren, έπειτα από τις νίκες του σε τοπικά πρωταθλήματα της Βρετανίας, χάνοντας τον τίτλο για ένα βαθμό από τον Kimi Raikkonen. Το 2008 κατέκτησε το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην F1, με οριακή διαφορά από τον Felipe Massa. Το 2010 -στο Abu Dhabi και πάλι- παρόλο που τερμάτισε στην τριάδα, η τελική του θέση ήταν 4ος. Ώσπου φέτος, μετά από μια εκπληκτική σεζόν με 11 νίκες σε αντίστοιχα Grand Prix, ο Lewis Hamilton νικά στο Abu Dhabi και στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής για το 2014 στην F1.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι από το 2007 ο Lewis Hamilton διαμένει μόνιμα στην Ελβετία -οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι το κάνει για φορολογικούς λόγους- ενώ έχει δηλώσει επίσημα ότι ο ίδιος θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του με τη Mercedes. Αλλωστε γιατί να μην είναι και οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας ευχαριστημένοι μαζί του, αφού ο Hamilton φέτος τους «χάρισε» και το Πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστριών Εταιρειών της F1.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda