Ο σοφός λαός λέει πως αν δεν στηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο σοφός λαός λέει πως αν δεν στηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.

Made in Hellas: Εταιρείες που δίνουν ώθηση στην ελληνική οικονομία

39.223 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο σοφός λαός λέει πως αν δεν στηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Και ένα σπίτι όπως η όμορφη Ελλάδα μας πρέπει να στηριχθεί, μιας και έχει και όλα τα εχέγγυα να ευημερήσει και να «γυρίσει» το μέχρι στιγμής συγκεχυμένο οικονομικό περιβάλλον.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θέλουν την οικονομία της χώρας μας να ανακάπτει. Με τρομερά αργούς ρυθμούς (που σίγουρα δεν γίνονται άμεσα αντιληπτοί, αναλογιζόμενοι την «αιμορραγία» των τελευταίων χρόνων) ανακάμπτει η ελληνική οικονομία, η οποία είχε σημειώσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης έως το έτος 2008. Έπειτα έδειξε σημεία ύφεσης το 2009, ως αποτέλεσμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, ενώ από το έτος 2010 και μετά η ύφεση εντάθηκε σημαντικά λόγω δημοσιονομικών ανισορροπιών. 
Όμως το 2014, προβλέπεται η οικονομία να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 0,6%, σύμφωνα με το προσχέδιο Προϋπολογισμού 2014. Βλέπετε οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν και η περιοριστική πολιτική που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα έτη έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς και αποβλέπουν στη δημιουργία ενός ελκυστικότερου επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Υπό αυτό το πρίσμα κι εμείς παρουσιάζουμε ταχύτατα αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες, οι οποίες βάζουν κι αυτές το λιθαράκι τους στην ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά και στην καταπολέμηση της ανεργίας. 
Ο «καθαρόαιμος» ελληνικός τίτλος αυτοκινήτου
Μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα παρά το «χτύπημα» της κρίσης στην αγορά αυτοκινήτου, προσφέροντας πληρότητα στην ενημέρωση. Μια εταιρεία που ξεκίνησε το 1993, προσφέροντας στο αναγνωστικό κοινό και στους φαν του αυτοκινήτου αξιόπιστη ενημέρωση. Από τις πρώτες κιόλας κυκλοφορίες το αναγνωστικό κοινό το αγκάλιασε και πλέον είναι το Νο1 περιοδικό αυτοκινήτου με έγκυρη ενημέρωση και πληθώρα αγοραστικών θεμάτων με απώτερο σκοπό να οδηγεί τον αναγνώστη σε εκείνη την αγορά αυτοκινήτου που θα ταιριάζει στα μέτρα του. Πέρα όμως από την έντυπη έκδοση του auto Τρίτη, το 2000, δημιουργείται και η ηλεκτρονική του μορφή το www.autotriti.gr, ένα πρωτοποριακό site, στον τότε άγνωστο για πολλούς χώρο του διαδικτύου, πάντοτε με την έγκυρη δημοσιογραφική σφραγίδα του auto Τρίτη. Πλέον το autotriti.gr είναι το απόλυτο εργαλείο αγοράς αυτοκινήτου που επισκέπτονται πάνω από 1.000.000 μοναδικοί επισκέπτες τον μήνα. 
Τι λέει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Μίχαλος
Μετά το τέλος των κλυδωνισμών για την ελληνική οικονομία και την απομάκρυνση από τις φήμες για ένα πιθανό Grexit το 2012, πλήθος ξένων επενδύσεων άρχισαν δειλά δειλά να έρχονται και πάλι στη χώρα μας, την τελευταία διετία, όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Το 2013 οι συνολικές (ακαθάριστες) εισροές ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, που στην ουσία αντικατοπτρίζουν την πραγματική επίδοση της χώρας στην προσέλκυση επενδύσεων, σημείωσαν αύξηση κατά 63,6% σε σύγκριση με το 2012. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα εμφάνισαν καθαρή εισροή ύψους 936 εκατ. ευρώ.Υπό αυτό το πλαίσιο, τοποθετήθηκε και ο κ. Μιχάλης Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ο οποίος υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή των επιμελητηρίων της χώρας.Ποιες είναι οι προτάσεις της ΚΕΕ για βελτίωση ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξη της οικονομίας;Μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης και αβεβαιότητας, η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε φάση δημοσιονομικής εξισορρόπησης. Σε αυτό το πλαίσιο, οι προσδοκίες και οι διεκδικήσεις του επιχειρηματικού κόσμου είναι σαφείς:• Διαμόρφωση ενός σαφούς εθνικού σχεδίου ανάπτυξης, οριστική επίλυση του προβλήματος της ρευστότητας και του κόστους δανεισμού,• Αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020,με προτεραιότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.• Δημιουργία ενός απλού, δίκαιου και αποδοτικού φορολογικού συστήματος με αναπτυξιακή κατεύθυνση.• Ενεργό στήριξη της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων με την επέκταση προγραμμάτων συγχρηματοδότησης και παροχής εγγυήσεων, τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας Εξαγωγών – Εισαγωγών, με βασική λειτουργία την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων προχρηματοδότησης εξαγωγών και την παροχή ειδικών κινήτρων μέσω της φορολογίας, για την άσκηση εξωστρεφούς δραστηριότητας.
Οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της συνεχι-ζόμενης ύφεσης στην αγορά;Απαιτείται μια συνολική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, με στροφή από τη σκληρή λιτότητα στην ανάπτυξη, όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.Είναι, ίσως, η πλέον κατάλληλη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση να θέσει το ζήτημα της αλλαγής πολιτικής και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους, έκδοσης ευρωομολόγων και χαλάρωσης των τραπεζικών κριτηρίων, καθώς και μια αλλαγή νοοτροπίας στη φορολογική πολιτική.
Η εξωστρέφεια μας πάει... ως Έλληνες!
Πολλές επιχειρήσεις στράφηκαν στο εξωτερικό για αντισταθμίσουν τις απώλειές τους από την ύφεση στις εγχώριες αγορές. Έτσι οι ελληνικές εξαγωγές παρουσίασαν μία ραγδαία αύξηση. Συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούνιο, η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών αυξήθηκε κατά 11,3% στα 2,45 δισ. ευρώ, από τα 2,20 δισ. ευρώ του ιδίου μήνα του προηγούμενου χρόνου. 
Αγροτικά προϊόντα το 29% των εξαγωγώνΟ αγροτικός τομέας καταλαμβάνει την μερίδα του λέοντος στο εξαγωγικό κομμάτι μιας κι έφθασε το 29% στο σύνολο των ελληνικών εξαγωγών την περασμένη χρονιά, με τα προϊόντα του κλάδου να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στη σχετική κατηγορία, με τη συνολική τους αξία να υπολογίζεται κοντά στα 8 δισ. Ευρώ.Η Ελλάδα δε, κατέχει τις εξής θέσεις ανά τομέα εξαγωγών:- 1η θέση στον κόσμο σε εξαγωγές ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας, όπως οι τσιπούρες και τα λαβράκια.- 3η θέση παγκοσμίως στην παραγωγή ελιάς, ελαιολάδου, ακτινιδίων και κρόκου (σαφράν).- 5η θέση στις εξαγωγές σπαραγγιών και 15η στις εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων.- Στο top 10 των χωρών με παραγωγή και εξαγωγές βαμβακιού, παρά τη σημαντική μείωση της παραγωγής τα τελευταία χρόνια.- Στο top 5 των προμηθευτών αγροτικών προϊόντων σε 25 χώρες με ποσοστά συμμετοχής στις εισαγωγές τους που ξεπερνούν το 80%.- Νο 1 προμηθευτής 43 αγροτικών προϊόντων σε 12 χώρες.

Ο «καθαρόαιμος» ελληνικός τίτλος αυτοκινήτου

Ο «καθαρόαιμος» ελληνικός τίτλος αυτοκινήτου

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING SEAT
NISSAN