Κακά τα νέα για την Manor Racing...

Κακά τα νέα για την Manor Racing...

Manor Racing: Σε κατάσταση χρεωκοπίας

3.163 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2017)

Η ομάδα της Formula 1 αναγκάστηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας από την χρεωκοπία, καθώς δυστυχώς ναυαγούν οι οικονομικές συμφωνίες που ετοιμάζονταν.

Η ομάδα Manor Racing, που κατάφερε να συλλέξει μόνο έναν βαθμό στο πρωτάθληματου 2016, δήλωσε ότι θα εισέλθει σε καθεστώς προστασίας από την χρεωκοπία. Η συμβουλευτική εταιρεία FRP θα αναλάβει την επιτήρηση της διαδικασίας, ενώ και το αγωνιστικό μέλλον της ομάδας προς το παρόν κρίνεται αβέβαιο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Η απόφαση για την είσοδο της Manor Racing σε καθεστώς επιτήρησης ήρθε μετά από πολλούς μήνες με τρέχοντες και μελλοντικούς επενδυτές. Η ομάδα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Stephen Fitzpatrick, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει μια συμφωνία με ένα ασιατικό επενδυτικό group, το οποίο θα αγόραζε την ομάδα. Αποτέλεσμα της αποτυχημένης συμφωνίας είναι ότι η ομάδα δεν έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την σεζόν του 2017 και πιθανόν να μην μπορέσει να εμφανιστεί στα grid.

H Βρετανική ομάδα της Manor Racing ιδρύθηκε το 2010 με αυτή την ονομασία, ενώ πολύ γρήγορα ονομάστηκε Virgin, παίρνοντας το όνομα της εταιρείας που είχε επενδύσει σε αυτή. Δύο χρόνια μετά, η ομάδα αγοράστηκε από την ρωσική Marussia, ένα deal που έληξε το 2014.

Στην παρούσα φάση, σημειώνεται ότι η ομάδα χρειάζεται χρηματοδότηση άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων, έτσι ώστε να παραμείνει στα pits του ακριβότερου μηχανοκίνητου αθλήματος στον κόσμο.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto