Σύμφωνα με το πλάνο Track22, ως το 2022 τουλάχιστον το 50% των McLaren θα υιοθετούν κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης. Στην εικόνα η νέα 720 S.

Σύμφωνα με το πλάνο Track22, ως το 2022 τουλάχιστον το 50% των McLaren θα υιοθετούν κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης. Στην εικόνα η νέα 720 S.

McLaren και ηλεκτροκίνηση

2.337 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2017)

Η McLaren παραμένει σε ηλεκτρική τροχιά, αλλά δε βιάζεται καθώς οι μπαταρίες πρέπει πρώτα να βελτιωθούν. Ως το 2022 θέλει το 50% των μοντέλων της να μπαίνουν στην πρίζα, ενώ κερασάκι στην τούρτα θα αποτελέσει ένα πλήρως ηλεκτρικό supercar.

H McLaren εξακολουθεί να θέλει ένα πλήρως ηλεκτρικό supercar στη γκάμα της, αλλά δε δείχνει να βιάζεται να λανσάρει ένα τέτοιο μοντέλο. Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε το Μάρτιο του 2016 το επιχειρηματικό πλάνο Track22, το οποίο περιελάμβανε το εν λόγω μοντέλο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Ωστόσο, σε πρόσφατη συνέντευξή του, το μεγαλοστέλεχος της McLaren, Mark Vinnels, μίλησε για τη βελτίωση που χρειάζονται οι μπαταρίες. Είπε σχετικά: «Οι προμηθευτές της βιομηχανίας μπαταριών δουλεύουν εντατικά για να αυξήσουν την ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών τους, ενώ αυτό που θέλουμε εμείς είναι να βελτιωθεί η πυκνότητα ισχύος. Ο ένας τονίζει την αυτονομία, ο άλλος την απόδοση, ενώ όσο μεγαλύτερη πυκνότητα ισχύος έχουμε, τόσα περισσότερα προβλήματα έχουμε με την ψύξη των μπαταριών.»
  
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η McLaren Applied Technologies κέρδισε το διαγωνισμό και θα είναι αυτή η αποκλειστική πάροχος μπαταριών στα δύο επόμενα πρωταθλήματα της Formula E. Οπότε, αυτό θα ωθήσει την εταιρεία να επιταχύνει την εξέλιξη των μπαταριών, με τις νέες τεχνολογίες να περνάνε στα μελλοντικά μοντέλα της McLaren.
 
Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με το πλάνο Track22, ως το 2022 τουλάχιστον το 50% των McLaren θα υιοθετούν κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης. Εσωτερικές πηγές της εταιρείας αναφέρουν πως ο κολοφώνας του σχεδίου θα είναι το πλήρως ηλεκτρικό supercar, το οποίο θα ενταχθεί στην οικογένεια Ultimate Series.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
skoda