Στο Σαλόνι της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου θα κάνει ντεμπούτο η νέα Aston Martin Vulcan.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στο Σαλόνι της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου θα κάνει ντεμπούτο η νέα Aston Martin Vulcan.

Με 800+ ίππους η νέα Aston Martin Vulcan

3.255 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2015)

Αποκαλύφθηκε η νέα Aston Martin Vulcan, η οποία προορίζεται για πίστα και φέρει V12 ατμοσφαιρικό 7λιτρο μοτέρ με ισχύ 800+ ίππους.

Στο Σαλόνι της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου θα κάνει ντεμπούτο η νέα Aston Martin Vulcan, το νέο supercar της αγγλικής εταιρείας, που έρχεται να ανταγωνιστεί τις Ferrari FXX K and McLaren P1 GTR.
Ειδικότερα, η νέα Vulcan είναι ένα αγωνιστικό μοντέλο που θα πατά μόνο σε πίστες και θα κατασκευαστεί σε περιορισμένη παραγωγή 24 μονάδων.
Σχεδιαστικά, η νέα Vulcan διαθέτει ένα πολύ αεροδυναμικό αμάξωμα με το μπροστινό σπόιλερ να φτάνει χαμηλά, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη ρυθμιζόμενη πτέρυγα από ανθρακόνημα. Παράλληλα, υπάρχουν δύο αεραγωγοί πάνω στο μπροστινό καπό για την ψύξη του κινητήρα, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι απουσιάζει η γνώριμη μάσκα της Aston Martin στο μπροστινό μέρος του μοντέλου.
Ταυτόχρονα, η Vulcan φέρει ανθρακονημάτινο monocoque σασί με όλα τα απαραίτητα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης και υποβοήθησης οδήγησης, καθώς και συστήματα ασφαλείας όπως ορίζει η FIA. Επίσης, φέρει ένα εξελιγμένο σύστημα αναρτήσεων, που περιλαμβάνει ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές δοκούς και ρυθμιζόμενα ελατήρια, ενώ τα φρένα του αγγλικού υπεραυτοκινήτου είναι κεραμικά δισκόφρενα της Brembo των 380 χλστ. μπροστά και 360 χλστ. στους πίσω τροχούς. Επιπλέον, το αγγλικό μοντέλο διαθέτει ρυθμιζόμενο από τον οδηγό σύστημα ABS.
Κάτω από το καπό της Vulcan «κρύβεται» ένα ατμοσφαιρικό 7λιτρο μηχανικό σύνολο V12 που αποδίδει πάνω από 800 ίππους, μεταφέροντας την κίνηση μέσω ενός 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου στον πίσω άξονα. Επίσης, η εταιρεία τονίζει ότι το εν λόγω supercar φέρει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ανθρακονημάτινο άξονα μετάδοσης και σοφιστικέ ημιαξόνια μαγνησίου.
Τέλος, στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης των φωτογραφιών της νέας Vulcan -που έρχεται να προστεθεί στα κορυφαία μοντέλα της Aston Martin V12 Vantage S, One-77 και της αγωνιστικής Vantage GT4- ο CEO της εταιρείας, Andy Palmer, δήλωσε ότι «το νέο μοντέλο είναι ένα σπάνιο supercar που θα γίνει θρύλος, καθώς έχει κατασκευαστεί για μοναδικές οδηγικές εμπειρίες».

Τα φρένα του αγγλικού υπεραυτοκινήτου είναι κεραμικά δισκόφρενα της Brembo των 380 χλστ. μπροστά και 360 χλστ. στους πίσω τροχούς.

Τα φρένα του αγγλικού υπεραυτοκινήτου είναι κεραμικά δισκόφρενα της Brembo των 380 χλστ. μπροστά και 360 χλστ. στους πίσω τροχούς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green