Η απάντηση της Renault όσον αφορά το μέλλον των πετρελαιοκινητήρων.

Η απάντηση της Renault όσον αφορά το μέλλον των πετρελαιοκινητήρων.

Renault: Κορυφαίοι κινητήρες για όλους

26.933 Επισκέψεις στο άρθρο (13/9/2016)

"Η Renault, πάντα στο κέντρο των εξελίξεων στο χώρο του αυτοκινήτου, έχει αναπτύξει μια σειρά τεχνολογιών με στόχο να προσφέρει στους καταναλωτές την καλύτερη δυνατή λύση σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Πάνω σε αυτή τη βάση -χάρη και στη συνεχή και επιτυχημένη παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1- η Renault προσφέρει μια σειρά προηγμένων κινητήρων, υβριδικών συστημάτων, αλλά και περιφερειακών στοιχείων, τα οποία ανεξάρτητα από το είδος καυσίμου που χρησιμοποιούν, προσφέρουν υψηλή απόδοση, με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και αντίστοιχα χαμηλές εκπομπές ρύπων, διατηρώντας παράλληλα υψηλό βαθμό αξιοπιστίας και χαμηλό κόστος συντήρησης. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Πέρα από τους πετρελαιοκινητήρες Energy dCi που θεωρούνται από τους κορυφαίους σε παγκόσμιο επίπεδο, όντας η επιλογή και άλλων κατασκευαστών για τα μοντέλα τους, η Renault διαθέτει μια πλήρη γκάμα σύγχρονων κινητήρων βενζίνης, ενώ βεβαίως είναι σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων με μερίδιο αγοράς 27%.

Ειδικότερα στην περίπτωση των νέων κινητήρων βενζίνης Energy TCe, η Renault έχει εφαρμόσει μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών που εξελίχθηκαν στη Φόρμουλα 1 και έρχονται να συμπληρώσουν ιδανικά τη φιλοσοφία του downsizing της οποίας η γαλλική εταιρεία υπήρξε πρωτοπόρος. Ο συνδυασμός του εξελιγμένου συστήματος άμεσου ψεκασμού, με τoν χαμηλής αδράνειας στροβυλοσιμπιεστή (Turbo) και το σύστημα μεταβλητού χρονισμού εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση / εκπομπές ρύπων. Παράλληλα το σύστημα ESM (Engine Smart Managment), όπως και στις περιπτώσεις των πετρελαιοκινητήρων dCi, συνδυάζει το εξελιγμένο σύστημα Stop & Start με τη δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, στα πρότυπα αντίστοιχων συστημάτων που χρησιμοποιούν και τα μονοθέσια της Φόρμουλα 1. Το αποτέλεσμα είναι κινητήρες όπως ο χωρητικότητας 1.2 λίτρων TCe 130 που εφοδιάζει και το νέο Renault Kadjar, να έχουν χαρακτηριστικά απόδοσης αντίστοιχα με κινητήρες χωρητικότητας 2 και πλέον λίτρων, διατηρώντας την ίδια στιγμή εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων.

Η Renault, με την ανθρωποκεντρική της φιλοσοφία και τη συνεπή της εστίαση στην τεχνολογική πρόοδο, προσφέρει κινητήρια σύνολα που ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες των καταναλωτών, αλλά και στις συνεχείς προσπάθειές της μάρκας για την προστασία του περιβάλλοντος".

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto