To Νέο υβριδικό hypercar συνολικής απόδοσης 1.300 ίππων  από τη Mercedes-AMG θα είναι έτοιμο το 2017. (Εδώ Mercedes-AMG Vision GT Concept)

To Νέο υβριδικό hypercar συνολικής απόδοσης 1.300 ίππων από τη Mercedes-AMG θα είναι έτοιμο το 2017. (Εδώ Mercedes-AMG Vision GT Concept)

Mercedes 1.300 PS το 2017

3.112 Επισκέψεις στο άρθρο (31/8/2016)

Νέες πληροφορίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες, το επετειακό hypercar των Mercedes-AMG των 1.300 ίππων θα είναι έτοιμο το 2017.

Το επετειακό hypercar των Mercedes-AMG βρίσκεται προ των πυλών, προκειμένου να αποταθεί φόρος τιμής στα 50 χρόνια παρουσίας της AMG στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εξάλλου γι αυτό το λόγο θα πάρει και την κωδική ονομασία R50.
Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την R50 προέρχονται από ένα μέλος της AMG Petronas Formula One Team, ο οποίος αποκάλυψε πως το υβριδικό hypercar θα εφοδιάζεται με τον κινητήρα της Formula 1, που χρησιμοποιούν τα μονοθέσια της ομάδας φέτος. Πρόκειται για έναν V6 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λτ. 
  
Ο βενζινοκινητήρας θα πλαισιώνεται από δυο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 150 ίππων έκαστος, που θα βρίσκονται τοποθετημένοι στους εμπρός τροχούς, με αποτέλεσμα η συνολική απόδοση ισχύος να αγγίζει τα 1.300 άλογα, ενώ αν συνυπολογίσουμε και το μειωμένο βάρος -κάτω από 1.300 κιλά- η αναλογία κιλών ανά ίππο θα κυμανθεί κάτω του ενός.
Παράλληλα οι τελευταίες αναφορές του διεθνούς τύπου αναφέρουν πως έχει ολοκληρωθεί η σχεδίασή της R50 και σε λίγο θα ξεκινήσουν οι δοκιμές της R50 στην πίστα, όπου εκεί επικεντρώνεται και η προσοχή των μηχανικών. Καθώς καλούνται να τροποποιήσουν τον κινητήρα της F1, ώστε να ανταποκριθεί σε συνθήκες δρόμου. Τέλος, λέγεται ότι η R50 θα θυμίζει αγωνιστικό Le Mans στο εξωτερικό της, όπως η θρυλική CLK GTR, ενώ δεν αποκλείεται να εφοδιαστεί με τις νέες τεχνολογίες της Mercedes-Benz, όπως το σύστημα διεύθυνσης των πίσω τροχών και η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση που ελέγχει και ρυθμίζεται στον κάθε τροχό ξεχωριστά. Το κόστος της Mercedes-AMG R50 αναμένεται να ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ, με μεγάλη πιθανότητα να αγγίξει ακόμα και τα 4 εκατ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw