Και η AMG θα κάνει στροφή στα υβριδικά και τα ηλεκτρικά, στο μέλλον, σύμφωνα με την Mercedes.

Και η AMG θα κάνει στροφή στα υβριδικά και τα ηλεκτρικά, στο μέλλον, σύμφωνα με την Mercedes.

Mercedes-AMG: Υβριδικά-ηλεκτρικά για το μέλλον

2.954 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2017)

Θα κατασκευάσει ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα υψηλών επιδόσεων η Mercedes-AMG στο μέλλον, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης.

Δια μέσου του επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Mercedes, Ola Kallenius, η εταιρεία αποκάλυψε τα σχέδιά της για την επέκταση της ηλεκτρικής και υβριδικής τεχνολογίας, και στα μοντέλα της AMG.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


O Kallenius δήλωσε, στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit, ότι υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα θα είναι μέρος και της γκάμας της AMG, στα επόμενα χρόνια, ενώ είπε επίσης ότι ηλεκτρικά οχήματα επιδόσεων μπορούν να γίνουν διαθέσιμα μέσω του σήματος EQ, μιας νέας θυγατρικής μάρκας.
Η Daimler έχει ανακοινώσει ήδη ότι σκοπεύει να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων, οπότε είναι πολύ πιθανό ένα μέρος αυτού του budget να αντιστοιχεί σε σπορ μοντέλα. Ο Kallenius ερωτώμενος, δήλωσε ότι «η ηλεκτροκίνηση θα βρει θέση στην AMG και δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε ένα πλήρως ηλεκτρικό EQ ή μια AMG έκδοσή του».

Ο Kallenius επισήμανε ότι η SLS AMG Electric Drive (φωτό) θα είναι ένα σημείο αναφοράς και μια πηγή τεχνογνωσίας για το εγχείρημα, ενώ όπως είναι γνωστό, το Project One της Mercedes-AMG θα είναι το πρώτο υβριδικό όχημα της μάρκας, το οποίο θα φέρει την ηλεκτρική υποβοήθηση τεχνολογίας Formula 1 και θα αποδίδει πάνω από 1.000 ίππους.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center