Δοκιμάζουμε την μικρότερη Mercedes CLA με τον diesel κινητήρα των 1,5 λίτρων.

Δοκιμάζουμε την μικρότερη Mercedes CLA με τον diesel κινητήρα των 1,5 λίτρων.

Mercedes CLA 180 d 7G-DCT

46.340 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2017)

Μικρός κινητήρας, μεγάλες εντυπώσεις - Με μικρές επεμβάσεις στην εμφάνιση η ανανεωμένη CLA έρχεται να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να γοητεύει δηλαδή το μάτι και να κερδίζει τις εντυπώσεις. Δοκιμάζουμε την εισαγωγική diesel έκδοσή της, αυτήν με τον 1,5 λτ. dCi των 109 ίππων.

Whats new

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

- 1,5 λτ. diesel με 109 άλογα
- Καίει 5,9 λτ./100 χλμ.
- Κοστίζει από 32.600 ευρώ

+ Εμφάνιση, ποιότητα κατασκευής, οικονομία καυσίμων
- Επιδόσεις, «αέρας» για το κεφάλι πίσω 
 
Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις, λέει ο λαός, και όπως φαίνεται αυτήν την πρακτική ακολούθησε η Mercedes στην περίπτωση της ανανεωμένης CLA. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Βελτιώσεις έγιναν, απλά στα σημεία. Έτσι, στο μπροστινό μέρος οι αλλαγές επικεντρώνονται στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τη γρίλια, καθώς και τα φώτα LED, ενώ στο πίσω μέρος στα διαφορετικά γραφικά στο εσωτερικών των φαναριών. Στο εσωτερικό από την άλλη, αλλαγές είχαμε στα χειριστήρια στο τιμόνι και στα κουμπιά της κεντρικής κονσόλας, ενώ αναφορικά με τα μηχανικά μέρη μικροεπεμβάσεις -με θετικό αποτέλεσμα- είχαμε στην ρύθμιση της ανάρτησης. Παρακάτω, δοκιμάζουμε την CLA 180 d που αποτελεί την πιο φθηνή πετρελαιοκίνητη πρόταση στην γκάμα.

Από 32.600 ευρώ
Η τιμή της CLA 180 d ξεκινάει από τα 32.600 ευρώ για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ για το 7G-DCT θα πρέπει να διαθέσετε επιπλέον 2.380 ευρώ. Σίγουρα το ποσό αυτό με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι μικρό, όμως να σημειώσουμε να σημειώσουμε πως το μοντέλο έχει αυτό το «χάρισμα» να δείχνει ακριβότερο από όσο κάνει. Και αυτό μπορεί να θεωρηθεί πλεονέκτημα. Κατά τα άλλα, ο βασικός εξοπλισμός είναι πλήρης, όμως αν θέλετε το κάτι παραπάνω, η λίστα με τον προαιρετικό εξοπλισμό είναι μεγάλη. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center