Όπως περιμέναμε εδώ και αρκετό καιρό η Mercedes παρουσίασε στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης το ολοκαίνουργιο Concept EQA.

Από την άποψη του σχεδιασμού, το Concept EQA βασίζεται σε μια δραστική μείωση των αιχμηρών άκρων και των γραμμών.

Επιπλέον στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου τα φωτιστικά σώματα ενώνονται μεταξύ τους μέσω μιας λεπτής φωτισμένης γραμμής.

Το Concept EQA, τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες έναν σε κάθε άξονα με τη συνολική ισχύ του αυτοκινήτου να ανέρχεται στα 272 άλογα.

Mercedes EQA με κάθε επισημότητα (+vid)

3.344 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2017)

Όπως περιμέναμε εδώ και αρκετό καιρό η Mercedes παρουσίασε στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης το ολοκαίνουργιο Concept EQA.

Από την άποψη του σχεδιασμού, το Concept EQA βασίζεται σε μια δραστική μείωση των αιχμηρών άκρων και των γραμμών, ενώ στο μπροστινό μέρος την προσοχή τραβάει τόσο το φωτισμένο σήμα της μάρκας, όσο και η νέα μάσκα, η οποία αλλάζει χρωματισμό σύμφωνα με το πρόγραμμα οδήγησης που έχει επιλεχτεί μεταξύ του Sport και του Sport Plus.
 
Επιπλέον στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου τα φωτιστικά σώματα ενώνονται μεταξύ τους μέσω μιας λεπτής φωτισμένης γραμμής, η οποία διακόπτεται από το φωτισμένο «αστέρι». Τέλος δεν θα πρέπει να αφήσουμε ασχολίαστο τις όμορφης σχεδίασης ζάντες, οι οποίες κοσμούνται από πέντε ζευγάρια ακτινών.
Το Concept EQA, τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες έναν σε κάθε άξονα με τη συνολική ισχύ του αυτοκινήτου να ανέρχεται στα 272 άλογα. Το όχημα έχει τη δυνατότητα να πιάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε περίπου πέντε δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία που προσφέρει το σύστημα μπαταριών χωρητικότητας 60 kWh, ανέρχεται περίπου στα 400 χιλιόμετρα. Επιπλέον το μόνιμο σύστημα μετάδοσης κίνησης σε όλους του τροχούς φροντίζει για την σωστή κατανομή της ροπής εμπρός και πίσω.
 
Τέλος σε ότι αφορά την φόρτιση αξίζει να αναφερθεί πως η Mercedes μέσω της ταχείας φόρτισης δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο με λιγότερο από δέκα λεπτά φόρτισης να είναι σε θέση να διανύσει 100 χιλιόμετρα.

FORD E-TRANSIT
NISSAN