Δύο διαφορετικές φιλοσοφίες, για διαφορετικά γούστα: Ψηλά με άνεση και χαμηλά με δυναμισμό. Ποιο θα επιλέγατε και γιατί;

Δύο διαφορετικές φιλοσοφίες, για διαφορετικά γούστα: Ψηλά με άνεση και χαμηλά με δυναμισμό. Ποιο θα επιλέγατε και γιατί;

Χάτσμπακ Vs Crossover

28.558 Επισκέψεις στο άρθρο

Από τη μια είναι τα «διάσημα» για τις οικογενειακές τους ικανότητες και πρακτικά μικρομεσαία χάτσμπακ. Από την άλλη, οι υπερυψωμένοι κοντοσυγγενείς, τα 4Χ2 crossover, που «μάχονται» να επικρατήσουν με όπλο την ικανότητά τους στα λίγο πιο ζόρικα.

Τα μικρομεσαία hatchback είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, αφού καταφέρνουν να προσφέρουν χώρους και πρακτικότητα σε μικρές διαστάσεις και λογική τιμή. Τα τελευταία χρόνια όμως, ιδιαίτερη άνθιση γνωρίζει η κατηγορία των crossover, οχημάτων δηλαδή που φέρνουν στο νου το υπερυψωμένο hatchback. Λογικό αν αναλογιστούμε πως πολλά crossover «πατάνε» στην ίδια πλατφόρμα με τα hatchback. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Τα υπερυψωμένα οχήματα δίνουν στον οδηγό τη δυνατότητα να κάθεται σαφώς πιο ψηλά με αποτέλεσμα να υπάρχει πανοραμική ορατότητα και μια αυξημένη αίσθηση (και μόνο) ασφάλειας. Από την άλλη βέβαια σε ένα χαμηλωμένο όχημα δημιουργείται η αίσθηση ότι είσαι μέσα στη δράση και όχι παρατηρητής της.
 
Ο συνδυασμός του ψηλού αμαξώματος με μεγάλες διαδρομές των αναρτήσεων που διαθέτουν τα crossover, τους δίνουν και τη δυνατότητα να είναι άνετα σε λακκούβες, σαμαράκια και να ανεβαίνουν σε πεζοδρόμια. Επιπλέον αν χρειαστεί να «λερωθούν» και με λίγο χώμα θα το κάνουν με ευχαρίστηση. Από την άλλη στην άσφαλτο το αμάξωμά τους στρίβοντας παίρνει μεγαλύτερη κλίση λόγω της απόστασης. Οι υπέρμαχοι των κλασσικών χάτσμπακ υποστηρίζουν πως μπορεί να μην έχουν το υπόβαθρο για παιχνίδι στο χώμα, αλλά στην τελική πόσες φορές θα βγεις εκτός δρόμου; Στην άσφαλτο κινείσαι και εκεί τα χαμηλωμένα είναι «τρένο». 

Δύο διαφορετικές φιλοσοφίες, για διαφορετικά γούστα: Ψηλά με άνεση και χαμηλά με δυναμισμό. Aς δούμε 5 χαρακτηριστικές μάχες ανάμεσα σε ισάριθμα ζευγάρια! 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center