Στα καταστήματα της Ηλεκτρόνιο μπορείτε να βρείτε και τις μπαταρίες αυτοκινήτου Winner Prestige AGM & Winner Sprint Free, που αποτελούν την «αφρόκρεμα» των μπαταριών Winner.

Μπαταρίες αυτοκινήτου και μηχανημάτων στη Θεσσαλονίκη

3.867 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/7/2016

Στο Ηλεκτρόνιο, θα βρείτε μπαταρίες αυτοκινήτου εξαιρετικών επιδόσεων, αλλά και εξαιρετικής σχέσης απόδοσης – τιμής.

 
Μπαταρίες αυτοκινήτου για επιβατικά οχήματα αλλά και μπαταρίες φορτηγών, ειδικών οχημάτων και μηχανημάτων (τρακτερ, χωματουργικά κλπ) καθώς και μπαταρίες για μοτοσυκλέτες, παρέχει στους πελάτες της, η εταιρεία Ηλεκτρόνιο.

Αποτελεί μάλιστα, έναν από τους πλέον ειδικούς της αγοράς στον τομέα των μπαταριών και διαθέτει όλη την τεχνογνωσία για τη λειτουργία, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των σχετικών προϊόντων.

Πως λειτουργούν οι μπαταρίες αυτοκινήτου

Οι μπαταρίες αυτοκινήτου παράγουν ρεύμα από τη χημική αντίδραση, η οποία συμβαίνει όταν ο μόλυβδος και το θειικό οξύ έρθουν σε επαφή. Οι μπαταρίες αυτοκινήτου χρησιμοποιούν κράματα μολύβδου εμβαπτισμένα σε διάλυμα θειικού οξέος και νερού (υλεκτρολύτης). Σε μια συνηθισμένη μπαταρία αυτοκινήτου, το ρεύμα που παράγεται ρέει από την μπαταρία όταν ένα φορτίο, π.χ. ένα ραδιόφωνο, συνδεθεί με την μπαταρία. Τότε η μπαταρία αυτοκινήτου αποφορτίζεται και οι πλάκες μολύβδου, από χημικής άποψης, γίνονται πιο όμοιες μεταξύ τους. Ο ηλεκτρολύτης εξασθενεί και η τάση πέφτει. Κατά την αντίστροφη διαδικασία, οι μπαταρίες αυτοκινήτου φορτίζονται όταν το ρεύμα ρέει πίσω προς αυτές. Αυτό συμβαίνει όταν οδηγούμε το αυτοκίνητο, και ο εναλλάκτης (γνωστός ως δυναμό) στέλνει ρεύμα στην μπαταρία. Έτσι αποκαθίσταται η χημική διαφορά μεταξύ των πλακών, και ο υλεκτρολύτης επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Τότε λέμε πως η μπαταρία αυτοκινήτου φόρτισε. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν πως οι μπαταρίες αυτοκινήτου λειτουργούν σε μια συνεχή διαδικασία φόρτισης και αποφόρτισης.

Μπαταρίες αυτοκινήτου και τεχνολογικές εξελίξεις

Οι μπαταρίες των αυτοκινήτων βασίζονται όλες στην ίδια αρχή λειτουργίας μολύβδου - οξέος. Οι διαθέσιμες όμως τεχνολογίες, προσεγγίζουν την ίδια αρχή λειτουργίας με διαφορετικό τρόπο. Έτσι, εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες, έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

• Τεχνολογία μολύβδου - οξέος: Η πιο παλιά τεχνολογία στις μπαταρίες για αυτοκίνητα. Πλάκες μολύβδου εμβαπτισμένες σε διάλυμα θειικού οξέος.
Διακρίνονται σε ανοιχτού τύπου (με πώματα) και κλειστού τύπου (χωρίς πώματα).

Πλεονεκτήματα: Χαμηλό κόστος αγοράς.
Μειονεκτήματα: Χαμηλές επιδόσεις για τα σημερινά τεχνολογικά δεδομένα, και μικρή διάρκεια ζωής. Ιδανικές για παλιά αυτοκίνητα.

• Τεχνολογία Ασβεστίου. Καινοτομιά, κατα την οποία οι αρνητικές πλάκες μολύβδου έχουν επιστρώσεις ασβεστίου. Η επιστρώσεις καθυστερούν την διάβρωση του μολύβδου κατα τη διαδικασία της αποφόρτισης. Έτσι οι μπαταρίες αυτοκινήτου αυτής της τεχνολογίας είναι ανθεκτικότερες και διαρκούν περισσότερο.

Πλεονεκτήματα: Χαμηλό κόστος αγοράς, δεν χρειάζονται συντήρηση.
Μειονεκτήματα: Μέτριες επιδόσεις για τα σημερινά τεχνολογικά δεδομένα, και μέτρια διάρκεια ζωής. Καλές για αυτοκίνητα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

• Τεχνολογία Ασβεστίου - Ασβεστιού. Σε αυτή την τεχνολογία, οι μπαταριές αυτοκινήτου έχουν ακόμη μεγαλύτερη αντοχή στη διάβρωση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αυτό συμβαίνει διότι οι αρνητικές αλλά και οι θετικές πλάκες έχουν επιστρώσεις ασβεστίου.

Πλεονεκτήματα: Πολύ καλές επιδόσεις για τα περισσότερα αυτοκίνητα. Ικανοποιητική διάρκεια ζωής.

Μειονεκτήματα: Υψηλότερο κόστος αγοράς. Δεν κάνουν για αυτοκίνητα Start-Stop.

• Μπαταρίες τεχνολογίας AGM. Σε αυτή την τεχνολογία, εκτός απο τη χρήση ασβεστίου σε όλες τις πλάκες, ανάμεσα στις πλάκες υπάρχουν και ειδικοί διαχωριστές από υαλονήματα. Οι διαχωριστές λειτουρχούν σαν σφουγγάρι και συγκρατούν το οξύ αποτρέποντας την διάβρωση ακόμη περισσότερο. Έτσι έχουμε εξαιρετικά δυνατές μπαταρίες με μεγάλη αντοχή, υψηλές εντάσεις ρεύματος, μεγάλη αξιοπιστία και διάρκεια ζωής. Είναι απο τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των μπαταριών αυτοκινήτου, και χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα εξοπλισμένα με Start-Stop σύστημα.
Oι σειρές Winner Prestige & Winner Sprint Free αντέχουν 2 χρόνια σε συνθήκες αποθήκευσης χωρίς καμία απώλεια σε δύναμη ή αντοχή.
Πλεονεκτήματα: Άριστες επιδόσεις για τα σημερινά τεχνολογικά δεδομένα. Ιδανικές για τα απαιτητικότερα αυτοκίνητα. Μοναδική διάρκεια ζωής.
Μειονεκτήματα: Υψηλό κόστος αγοράς.

• Μπαταρίες τεχνολογίας GEL. Η τελευταία τεχνολογική εξέλιξη στις μπαταρίες. Συνδυάζει επιστρώσεις ασβεστίου σε όλες τις πλάκες, διαχωριστές απο υαλονήματα αλλά και ηλεκρολύτη σε μορφή ζελατίνας. Παροιμιώδης αντοχή, δύναμη και αξιοπιστία.

Πλεονεκτήματα: Άριστες επιδόσεις σε όλες τις εφαρμογές. Τεράστια διάρκεια ζωής.
Μειονεκτήματα: Υψηλότατο κόστος αγοράς. Απαιτεί ειδικές συνθήκες φόρτισης.

Μπαταρίες αυτοκινήτου Winner

Οι μπαταρίες αυτοκινήτου Winner Prestige AGM & Winner Sprint Free είναι η αφρόκρεμα των μπαταριών Winner. Aπευθύνονται σε αυτοκίνητα τελευταίας γενιάς εξοπλισμένα με κινητήρες Start - Stop.Η σειρά μπαταριών αυτοκινήτου Winner Premium High Performance αποτελείται από μπαταρίες υψηλών επιδόσεων & αξιοπιστίας για οχήματα με απαιτητικούς κινητήρες και βαρύ εξοπλισμό.

Οι μπαταρίες Winner Premium είναι η ιδανικότερη λύση για κάθε αυτοκίνητο λόγω της αριστης σχέσης αξιοπιστίας - επιδόσων - υψηλής αντοχής και τιμής.
Οι μπαταρίες αυτοκινήτου Global χαρακτηρίζονται από την άριστη σχέση ποιότητας - τιμής. Αν θέλετε μια αξιόλογη και δυνατή μπαταρία σε πολύ καλή τιμή, τότε οι μπαταρίες αυτοκινήτου Global είναι αυτό που ζητάτε.
Η σειρά μπαταριών Status είναι η οικονομική λύση. Για οχήματα με χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό. Πολύ καλή σχέση απόδοσης - τιμής.

Τι να κάνω για να φροντίσω την μπαταρία αυτοκινήτου

1. Διατηρείτε τις επιφάνειες της μπαταρίας καθαρές και στεγνές. Τις καθαρίζετε μόνο με ένα υγρό πανί ή με αντιστατικό πανί.
2. Προστατεύετε τους πόλους και τα κλιπ σύνδεσης από τη διάβρωση και τα επεξεργάζεστε με λιπαντικό που δεν περιέχει οξύ.
3. Μην ανοίγετε μπαταρίες που δεν έχουν πώματα.
4. Εάν η απόδοση εκκίνησης είναι ανεπαρκής περάστε για ένα ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο από το κατάστημα
5. Ελέγχετε σε τακτικά διαστήματα την κατάσταση φόρτισης ή χρησιμοποιείτε συσκευές διατήρησης της φόρτισης.
6. Εάν η τάση χωρίς φορτίο είναι κάτω των 12,3 V, φορτίζετε την μπαταρία.
Η ακινησία σκοτώνει τις μπαταρίες αυτοκινήτου. Ο κύκλος φόρτισης - εκφόρτισης συμβάλει στην υγεία της μπαταρίας. Όταν το όχημα είναι ακίνητο οι πλάκες μολύβδου διαβρώνονται και ο ηλεκτρολύτης εξασθενεί. Από ένα σημείο και μετά η η φθορά γίνεται μη αναστρέψιμη. Αν δεν κινείτε τακτικά το όχημά σας, τότε να φορτίζετε την μπαταρία αυτοκινήτου με εφωτερικούς φορτιστές.

Πότε δεν λειτουργεί η μπαταρία αυτοκινήτου

Όταν η μπαταρία δεν ξεκινάει το αυτοκίνητο, τότε 2 πράγματα συμβαίνουν :

1. Η μπαταρία έχει αποφορτιστεί. Αυτό έγινε είτε επειδή ξεχάσατε κάτι αναμμένο (πχ φώτα, alarm, ραδιόφωνο) είτε επειδή ο εναλλακτήρας έχει βλάβη είτε επειδή υπάρχει βλάβη στο ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου (βραχυκυκλώματα, διαρροές ή ηλεκτρολογικές βλάβες). Στις περιπτώσεις βλάβης, η μπαταρία μπορεί να σωθεί και να αποδίδει ξανά κατά περίπτωση. Η υγεία της εξαρτάται άμεσα από την σοβαρότητα της βλάβης.
Όταν μια μπαταρία έχει αποφορτιστεί, μπορείτε να κάνετε εκκίνηση από άλλη, πλήρως φορτισμένη μπαταρία αυτοκινήτου (βοηθητική μπαταρία).
Περίπου 45 λεπτά οδήγησης αρκούν για να φορτίσει πλήρως ο εναλλακτήρας την μπαταρία αυτοκινήτου.

2. Νεκρή μπαταρία. Η μπαταρία έχει φτάσει στο τέλος της ζωής της. Δεν μπορεί να επαναφορτιστεί αρκετά για να αποδίδει ικανοποιητικό επίπεδο ενέργειας. Πρέπει να αντικατασταθεί.
Μπαταρίες αυτοκινήτου, διαδικασία τοποθέτησης
Αφαίρεση και τοποθέτησή μπαταρίας αυτοκινήτου στο όχημα. Τοποθετείτε αποκλειστικά επαρκώς φορτισμένες μπαταρίες, τάση χωρίς φορτίο τουλάχιστον 12,50 V.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σε αυτοκίνητα euro 4/5/6 (2007 και έπειτα) υπάρχει κίνδυνος απορύθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων του οχήματος. Μην επιχειρήσετε να αλλάξετε την μπαταρία μόνοι σας. Απαιτείται ειδικός τεχνικός εξοπλισμός.

• Πριν αφαιρέσετε την μπαταρία αυτοκινήτου, απενεργοποιείτε τον κινητήρα και όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικούς ρεύματος.
• Κατά την αφαίρεση της μπαταρίας, αποσυνδέετε πρώτα τον αρνητικό πόλο (-) και έπειτα τον θετικό πόλο (+).
• Πριν τοποθετήσετε την μπαταρία στο αυτοκίνητο, καθαρίστε την επιφάνεια στην οποία θα τοποθετήσετε την μπαταρία.
• Καθαρίζετε τους πόλους και τα κλιπ πόλων της μπαταρίας.
• Χρησιμοποιείτε εξαρτήματα στερέωσης αρχικού εξοπλισμού. Στερεώνετε καλά την μπαταρία.
• Κατά τη σύνδεση αφαιρείτε τα προστατευτικά καπάκια αφού η μπαταρία βρίσκεται ήδη στο όχημα.
• Βάζετε τα προστατευτικά καπάκια στους πόλους της μπαταρίας αυτοκινήτου που τοποθετήσατε για να αποφευχθούν βραχυκυκλώματα ή δημιουργία σπινθήρων.
• Κατά την τοποθέτηση συνδέετε πρώτα το θετικό πόλο (+) και μετά τον αρνητικό πόλο (-), προσέχοντας τα κλιπ πόλων να είναι καλά στερεωμένα.
• Παίρνετε από την παλιά μπαταρία διάφορα τεμάχια, όπως τα καπάκια των πόλων, το γωνιακό κομμάτι, το συνδετικό του σωλήνα και το στήριγμα του κλιπ πόλου και τα συνδέετε με τον ίδιο τρόπο, όπως ήταν συνδεδεμένα και πριν.

Με κάθε επίσκεψη στο κατάστημα της Ηλεκτρόνιο στη Θεσσαλονίκη, παρέχεται δωρεάν έλεγχος της μπαταρίας αυτοκινήτου, καθώς επίσης και του συστήματος φόρτισης (εναλλάκτης) αλλά και της μίζας του οχήματος. Με ηλεκτρονικό διαγνωστικό, ενημερώνεστε για την κατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας, ενώ ο ίδιος έλεγχος πραγματοποιείται και κατά την τοποθέτηση καινούργιας μπαταρίας. Σας δίνεται γραπτή εγγύηση (και όχι προφορική όπως σε αλλά καταστήματα) στις μπαταρίες αυτοκινήτου και λαμβάνεται γνώση για τυχόν βλάβες ή διαρροές που θα εντοπιστούν και οι οποίες μπορούν να βλάψουν την κατάσταση της μπαταρίας, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Δείτε περισσότερα εδώ

Ηλεκτρόνιο
Τσέλιου 19, Τούμπα Θεσσαλονίκης