Μύθοι και πραγματικότητα για τα LED

Μύθοι και πραγματικότητα για τα LED

2.002 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2014)

Οι φήμες λένε ότι οι λαμπτήρες LED μειώνουν την κατανάλωση ρεύματος για το φωτισμό ακόμη και κατά 90%! Λένε ακόμα ότι είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και για σωστό φωτισμό. Ανακαλύψτε ποιο είναι μύθος και ποιο πραγματικότητα.

Οι οικονομικές λάμπες και προβολείς LED, είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για σωστό και πολύ οικονομικό φωτισμό. Μπορούν να αντικαταστήσουν οποιαδήποτε λάμπα και ταιριάζουν σε όλες τις βάσεις και τα ντουί. Δεν χρειάζεται αλλαγή της βάσης ή της εγκατάστασης. Απλώς ξεβιδώνεται την παλιά σας λάμπα από το ντουί και την αντικαθιστάτε με μία LED.
Το 20% του ρεύματος που καταναλώνει ετησίως ένα νοικοκυριό, οφείλεται στον φωτισμό (σε μία επιχείρηση το ποσοστό αυτό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο). Με τους λαμπτήρες LED, επιτυγχάνετε μείωση στο ρεύμα για φωτισμό από 50% έως 90%.Αλήθειες και ψέματα για τις LED- Οι λάμπες LED έχουν μεγάλη διάρκεια ζωήςΙσχύειΟι Led διαρκούν 50 φορές περισσότερο από τις κλασσικές λάμπες πυρακτώσεως και 5 φορές περισσότερο από τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας.- Η φωτεινότητα των LED παραμένει σταθερήΔεν ισχύειΟι λάμπες led έχουν σταδιακή πτώση φωτεινότητας κατά 10% τα πρώτα 1 με 2 χρόνια λειτουργίας. Η πτώση βέβαια δεν γίνεται ιδιαίτερα αισθητή γιατί είναι μικρή. Εδώ να τονίσουμε πως όλες οι λάμπες παρουσιάζουν πτώση απόδοσης σε μεγαλύτερο ποσοστό από τις LED.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
Audi