Navi vs κινητό

Navi vs κινητό

8.938 Επισκέψεις στο άρθρο (23/10/2015)

Τι δεν έχει το ακριβότερο ηχοσύστημα και πλοηγός, όσο και να το πληρώσετε, που μπορεί να έχει στο ταμπλό του το αυτοκίνητό σας; Ελληνικά. Τι έχει ελληνικά παντού; Το κινητό σας. Και τα κάνει όλα.

Τι δεν έχει το ακριβότερο ηχοσύστημα και πλοηγός, όσο και να το πληρώσετε, που μπορεί να έχει στο ταμπλό του το αυτοκίνητό σας; Ελληνικά. Τι έχει ελληνικά παντού; Το κινητό σας. Και τα κάνει όλα. Είναι όμως το θέμα της γλώσσας ή το θέμα του κόστους που αρχίζει να γίνεται πρόβλημα;
Ακόμη κι όταν τα κινητά δεν είχαν πλοηγούς, τα ηχοσυστήματα των αυτοκινήτων που τους διέθεταν ήταν και πανάκριβα και περιορισμένα. Χρειαζόντουσαν CD και άρα δεν είχες να ακούσεις μουσική, και έπρεπε να αλλάζεις δίσκο ανάλογα με τον χάρτη που ήθελες.
Και τότε όμως υπήρχαν λύσεις στο εμπόριο που κόστιζαν το ένα δέκατο από τους ενσωματωμένους πλοηγούς, είχαν περισσότερους ή ακόμη και όλους τους χάρτες, άφηναν το CD ελεύθερο για χρήση, και το καλύτερο, ήταν όλα στα ελληνικά.
Εντάξει, χρειαζόσουν μία βεντούζα και καλώδιο στον αναπτήρα, και έπρεπε να θυμάσαι να το βαζοβγάζεις για να μη σου σπάσουν το αυτοκίνητο να στο πάρουν. Σήμερα δεν χρειάζεται καν να αγοράσεις ανεξάρτητο πλοηγό. Όλα τα έξυπνα τηλέφωνα σήμερα με σύνδεση στο ίντερνετ έχουν πλοηγό. Πάλι με βεντούζα, πάλι με καλώδιο, αλλά τώρα δεν χρειάζεται να αγοράσεις τίποτε άλλο. Σαν να λέμε… τσάμπα.
Όμως δεν είναι εργοστασιακό. Είναι ακόμη μία οθόνη να κοιτάς, ακόμη μία οθόνη να πασπατεύεις την ώρα που οδηγείς και τελικά είναι ένα έξτρα λιγότερο που θα πουλήσεις μαζί με το αυτοκίνητο. Αρκετοί δεν είναι ικανοποιημένοι.Ικανοποιημένοι όμως δεν είναι και οι κατασκευαστές που βλέπουν ότι δεν μπορούν να τα βάλουν με την τεχνολογία που τρέχει. Κινητό αλλάζεις κάθε χρόνο, ενώ αυτοκίνητο κάθε δέκα. Δεν είναι δυνατόν να έχουν μία τόσο δεσμευτική τεχνολογική λύση στο κέντρο της καμπίνας.
Γι αυτό και τα επόμενα μοντέλα έρχονται με συμβατότητα σύνδεσης με συστήματα Android και iOS. Με έναν σμπάρο οι κατασκευαστές σκοτώνουν τρία τρυγόνια. Πρώτα δεν χρειάζεται να τρέχουν να προλάβουν την τεχνολογία. Η συσκευή συνδέεται και μεταφέρει ότι τεχνολογία έχει στην οθόνη του αυτοκινήτου. Δεύτερον δεν χρειάζεται να πουλάνε αυτοκίνητα με λίγα εξτρά.
Τώρα θα αγοράζεις αυτοκίνητο με μεγάλη κεντρική οθόνη αφής χωρίς όμως σύστημα, αυτό θα είναι από το κινητό σου. Και τρίτον λύνουν το πρόβλημα της γλώσσας. Ποιο αυτοκίνητο έχει έστω και μία ελληνική επιγραφή στο εσωτερικό του; Το τηλέφωνό σου όμως; Όλα. Και τώρα προβάλλονται στην οθόνη του αυτοκινήτου.
Αρα τι λέτε; Εσείς θα αγοράσετε αυτοκίνητο με Navi τώρα που έχετε τηλέφωνο που τα κάνει όλα; Μήπως το θέλετε ακόμη για να μην πληρώνετε ίντερνετ; Και τελικά μήπως να περιμένετε τα καινούργια συστήματα από την Google και την Apple πριν αγοράσετε; Τι λέτε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto