Το Τμήμα Ειδικών Αιτημάτων Πελατών της Bilstein έχει συμβάλει με την πείρα του σε ιστορικά μοντέλα της Porsche.

Νέα ανάρτηση για την τελευταία και αερόψυκτη Porsche 911

2.752 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/7/2016

Βελτιωμένα αμορτισέρ πρώτης τοποθέτησης για την Porsche τύπου 993 από την εταιρεία Bilstein.

 
Η Bilstein παρουσιάζει τα βελτιωμένα αμορτισέρ πρώτης τοποθέτησης για την Porsche 911 (τύπος 993), η οποία κατασκευαζόταν μεταξύ 1993 και 1998. ΜΆ αυτόν τον τρόπο ο κατασκευαστής αναρτήσεων εξασφαλίζει την συνεχόμενη παροχή σημαντικών ανταλλακτικών. Το Τμήμα Ειδικών Αιτημάτων Πελατών της Bilstein έχει συμβάλει με την πείρα του σε ιστορικά μοντέλα της Porsche, δεδομένου ότι η εταιρεία εξοπλίζει μοντέλα τύπου 993 RS.

Τώρα παρουσιάζουν στην αγορά μια καινοτόμο λύση για αμορτισέρ πρώτης τοποθέτησης τα οποία είναι κατάλληλα για όλες τις παραλλαγές της σειράς και θα παρέχουν στο τελευταίο αερόψυκτο 911 την καλύτερη δυνατή οδική συμπεριφορά. Αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα που συγκεντρώθηκαν στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο Nordschleife της πίστας Nürburgring: τα αμορτισέρ ανταποκρίνονται με έναν επιδέξιο τρόπο, η πρόσφυση έχει σημαντικά βελτιωθεί και η κλίση του αμαξώματος έχει μειωθεί επιτρέποντας ευκολότερο έλεγχο σε σύγκριση με μια standard ανάρτηση.

Η λέξη κλειδί είναι μονοσωλήνια Upside-Down τεχνολογία: Η McPherson κατασκευή στον εμπρόσθιο άξονα της 993, καθοδηγεί τους τροχούς και λόγω του σχεδιασμού της μπορεί, να προκαλέσει σημαντικές πλευρικές δυνάμεις κατά την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων στις στροφές. Σαν διορθωτικά μέτρα οι ειδικοί της BILSTEIN κατά μια έννοια, έχουν γυρίσει το γόνατο. Η ράβδος του εμβόλου στηρίζεται στο εσωτερικό του αμορτισέρ. Στον πίσω άξονα τα διπλά ψαλίδια καθοδηγούν τους τροχούς ανακουφίζοντας τα αμορτισέρ από τυχών πλευρικές δυνάμεις.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της κατασκευής του αμορτισέρ ως μονοσωλήνιο, κάτι το οποίο είναι διαδεδομένο στους αγώνες, είναι ότι ο θάλαμος του αμορτισέρ χωρίζεται από τον αέρα μ΄ ένα ατσάλινο περίβλημα πάχους 2 χιλιοστών και η ψύξη είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Αυτό σε συνδυασμό με την υψηλή πίεση αερίου μέχρι 35 bar, αποτρέπει αποτελεσματικά την τάση του λαδιού του αμορτισέρ να μετατρέπεται σε αφρό (σπηλαίωση).

Η Bilstein έχει αξιοποιήσει αυτές τις τεχνολογίες και διαδικασίες, οι οποίες παλαιότερα χρησιμοποιούνταν μόνο στους αγώνες. Επιπλέον, τα μονοσωλήνια αμορτισέρ έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Από έρευνά της Bilstein, έχει διαπιστωθεί ότι τα χαρακτηριστικά των αμορτισέρ θα πρέπει να παραμένουν σταθερά για αρκετά χρόνια. Ακόμα και σε επίπεδο άνεσης το νέο αμορτισέρ βγαίνει νικητής. Επειδή η τεχνολογία της Bilstein είναι σε θέση να φτιάξει μεγάλες τομές στις βαλβίδες του αμορτισέρ με έναν ιδιαίτερο και καλά υπολογισμένο τρόπο, η νέα ρύθμιση λειτουργεί ακόμα πιο διακριτικά και με τη μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ.

Δείτε περισσότερα εδώ