Νέα μέτρα για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων προωθεί η Πολιτεία με συντονιστή τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Δ. Μάρδα.

Νέα μέτρα για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων προωθεί η Πολιτεία με συντονιστή τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Δ. Μάρδα.

Νέα μέτρα κατά το λαθρεμπορίου καυσίμων

1.833 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2015)

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση προωθεί σε υπό κατάθεση νομοσχέδιο μια σειρά νέων μέτρων που στόχο έχουν να καταπολεμήσουν το λαθρεμπόριο στον κλάδο της αγοράς των καυσίμων.

Σύμφωνα λοιπόν με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση περιλαμβάνεται η επέκταση τοποθέτησης των συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς, η γενική απογραφή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και των αποθηκευτικών μέσων που διαθέτουν, η προσθήκη ιχνηθέτη στα καύσιμα που χρησιμοποιούνται κυρίως στο λαθρεμπόριο κ.ά.Το συντονισμό των πρωτοβουλιών της Πολιτείας σε αυτόν τον τομέα έχει αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Δημ. Μάρδας.Σε ότι αφορά στα συστήματα εισροών – εκροών, οι νέες ρυθμίσεις θα επιφέρουν την τοποθέτηση τους σε όλη τη αλυσίδα εφοδιασμού αλλά και στα μεταφορικά μέσα (χερσαία και πλωτά), στις εγκαταστάσεις μεγάλων καταναλωτών (ΔΕΗ, ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία, πυροσβεστική) κ.ά.Η γενική απογραφή του κλάδου θα περιλαμβάνει επίσης το σύνολο των εγκαταστάσεων, μεταφορικών μέσων και αποθηκευτικών χώρων για τα υγρά καύσιμα, τα βιοκαύσιμα αλλά και τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την νοθεία καυσίμων (π.χ. τολουόλη). Συγκεκριμένα, αναμένεται να απογραφούν όλες οι δεξαμενές των εταιρειών εμπορίας, των πρατηρίων καυσίμων αλλά και των μεγάλων καταναλωτών, με χωρητικότητα άνω των 2,0κ.μ.Η διαδικασία της ιχνηθέτησης, δηλαδή μιας εύκολα ανιχνεύσιμης χημικής ουσίας στα καύσιμα προκειμένου να ανιχνεύονται εύκολα στους χημικούς ελέγχους, θα εφαρμοστεί στο ναυτιλιακό diesel, στα καύσιμα προς εξαγωγή και στα καύσιμα που παραδίδονται στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
skoda