Νεκρός θεατής στο Ράλι Μόντε Κάρλο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/1/2017

Δυστυχώς, η νέα σεζόν του WRC ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Υπέκυψε στα τραύματά του ο άτυχος θεατής που τραυματίστηκε από την έξοδο του Hayden Paddon στην 1η ειδική.

 
Τα άσχημα νέα ήρθαν πολύ νωρίς στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τα ξημερώματα τον θάνατο του άτυχου θεατή, ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της χθεσινής εναρκτήριας ειδικής του αγώνα. Το δυστύχημα συνέβη όταν το Hyundai i20 WRC του Hayden Paddon γλίστρησε σε μια αριστερή στροφή και προσέκρουσε με το πίσω μέρος σε παρακείμενο ανάχωμα. Το αυτοκίνητο ανατράπηκε αμέσως και μετά από λίγα δευτερόλεπτα διαπιστώθηκε πως στο σημείο βρισκόταν ο εκλιπών. Ο αγώνας διεκόπη τάχιστα και ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη επί 10 ώρες για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Τελικά, η Αυτοκινητική Λέσχη του Μονακό ανακοίνωσε πως ο 34χρονος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του. Όλες οι ομάδες του WRC εξέφρασαν τη λύπη τους για το συμβάν, με τη Hyundai να δηλώνει πως θα σταθεί στο πλευρό των συγγενών του εκλιπόντος για οτιδήποτε χρειαστούν.

Η τραγική φιγούρα του Hayden Paddon αναφέρεται πως με δυσκολία μπορούσε να μιλήσει όταν έμαθε την κατάληξη της σύγκρουσης. Ο Νεοζηλανδός μετά κόπων κατάφερε να δηλώσει συντετριμμένος από τις εξελίξεις και να εκφράσει τα συλληπητήρια στην οικογένεια του θεατή.

Αυτή τη στιγμή η διεξαγωγή του αγώνα βρίσκεται «στον αέρα», με τους διοργανωτές και τις ομάδες να μην αποκλείουν το ενδέχομενο ακύρωσής του. Για οποιεσδήποτε εξελίξεις θα σας κρατάμε ενήμερους.