Δείτε την αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του επερχόμενου Audi RS Q5, δια χειρός του σχεδιαστικού οίκου Schulte Design.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δείτε την αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του επερχόμενου Audi RS Q5, δια χειρός του σχεδιαστικού οίκου Schulte Design.

Έρχεται Audi RS Q5 με V6 biturbo & 450 PS

10.977 Επισκέψεις στο άρθρο (6/7/2017)

Και crossover και sportscar! Μετά το RS Q3 σειρά για τα σπορ SUV της Audi παίρνει η κορυφαία έκδοση του νέου Q5, η RS Q5 με απόδοση 450 ίππων. Δείτε τώρα τι κινητήρα θα φοράει, την απίστευτή ροπή του και πως θα είναι στο εσωτερικό.

Mε αρκετή καθυστέρηση- αλλά πάντα εντός πλάνου- θα παρουσιάσει η Audi την κορυφαία έκδοση του νέου Q5 η οποία θα ξεκινήσει την πορεία της στην αγορά από το 2018. Το RS Q5 το αναμέναμε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο, ωστόσο η καθυστέρηση του νέου Q5 «τράβηξε» λίγο πιο πίσω και την κορυφαία του έκδοση. Με αυτό, η Audi «τολμά» μετά το μικρότερο RS Q3 να μπει στην ξεχωριστή λίγκα των σπορ crossover υψηλών επιδόσεων αυτής της κατηγορίας αν και η πιο νορμάλ του έκδοση (SQ5) άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τέτοια πρόταση. Οι 350 ίπποι του τελευταίου όμως, μάλλον δεν φτάνουν και έτσι η Audi επανέρχεται επί του θέματος με το RS Q5 το οποίο θα αποδίδει 100 ίππους παραπάνω. 

Ο νέος κινητήρας V6 των 2,9 λίτρων θα συνδυάζεται με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης quattro της εταιρείας. H πλατφόρμα MLB evo και οι state of the art αναρτήσεις πολλαπλών συνδέσμων υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις από το κατά τα άλλα crossover RS Q5.

Ο νέος κινητήρας V6 των 2,9 λίτρων θα συνδυάζεται με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης quattro της εταιρείας. H πλατφόρμα MLB evo και οι state of the art αναρτήσεις πολλαπλών συνδέσμων υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις από το κατά τα άλλα crossover RS Q5.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Με λεπτομέρειες που κερδίζουν
Οπως βλέπουμε από τις πρώτες φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε, το νέο υπερόπλο στα crossover της Audi τιμά επάξια τα αρκτικόλεξα RS μέσω της εμφάνισής του. Πατώντας πάνω στις δυναμικές γραμμές των απλών Q5 η έκδοση RS Q5 εκφράζει περίσσια δυναμική μέσω της εμφάνισής του. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη κυψελωτή μάσκα της εταιρείας με το ματ πλαίσιο και ο εντυπωσιακός προφυλακτήρας με τους μεγάλους αεραγωγούς. Τα έντονα νεύρα στο καπό και στα πλαϊνά του αμαξώματος τονίζουν την δυναμική αυτής της έκδοσης, ενώ η εικόνα συμπληρώνεται από τις μεγάλες ζάντες και τις μαύρες λεπτομέρειες σε καθρέφτες και ράγες οροφής. Στο πίσω μέρος ο προφυλακτήρας θα αποτελεί το μοναδικό στοιχείο διαφοροποίησής του από το SQ5, με μεγάλο διαχύτη και μεγαλύτερες απολήξεις εξατμίσεων. 
 
Με κινητήρα 2,9 λτ. biturbo 450 ίππων
Το Audi RS Q5 θα εφοδιάζεται με τον νέο V6 TFSI βενζινοκινητήρα των 2,9 λίτρων που χρησιμοποιείται και στο Audi RS 5 και που είδαμε πρώτα στην Porsche Panamera. Αυτός ο κινητήρας είναι biturbo και αποδίδει 450 ίππους και 600 Nm ροπής, ενώ θα είναι σε θέση να επιταχύνει το αμάξωμά του από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5 δλ. Το σύστημα τετρακίνησης quattro αναλαμβάνει να μεταφέρει την ισχύ στους τροχούς χωρίς απώλειες, ενώ όπως και στις υπόλοιπες RS προτάσεις της εταιρείας, προαιρετικά θα εφοδιάζεται με πιο σπορ έκδοση quattro, μεταφέροντας μέχρι και το 85 % της ροπής πίσω, ένα ποσοστό που μέσω του Torque Vectoring εκεί κατανέμεται ανάλογα σε κάθε τροχό. Τέλος, ο διαμήκης τοποθετημένος κινητήρας του θα συνδυάζεται με το αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο Tiptronic.  
 
Premium και σπορ εσωτερικό
Στο εσωτερικό του κορυφαίου Q5, αναμένεται να υπάρχει αναβάθμιση τόσο σε ποιότητα όσο και εικόνα κάτι που αρχικά θα εξασφαλίσει η χρήση αλκαντάρα στην οροφή και στις επενδύσεις των θυρών. Όπως μας έχει συνηθίσει η Audi, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων σε συνδυασμό με την μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment MMI θα προσδώσει τον απαραίτητο high-tech αέρα, ενώ για το σπορ ύφος της κατασκευής θα φροντίσουν το σπορ flat bottomed τιμόνι, οι εμφανείς ραφές στις επενδύσεις και τα σπορ καθίσματα. H ποιότητα αναμένεται και πάλι κορυφαία με άψογη συναρμολόγηση και φινίρισμα, ενώ οι χώροι δεν θα μεταβληθούν σε σχέση με τις απλές εκδόσεις του Audi Q5 προσφέροντας άνετες μετακινήσεις σε έως και 5 επιβάτες με το χώρο αποσκευών να έχει όγκο 540 λίτρων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto