Το νέο Audi RS3 Sportback.
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Audi RS3 Sportback.

Νέο Audi RS3 Sportback

11.544 Επισκέψεις στο άρθρο (10/2/2017)

Η Audi παρουσίασε το νέο RS3 Sportback με 400 άλογα και μοναδική sport σχεδίαση τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εμφάνιση των νέων facelifted A3 και S3 και μερικούς μήνες μετά το ντεμπούτο του RS3 sedan στην έκθεση του Παρισιού το 2016, η Audi αποφάσισε να παρουσιάσει και το ανανεωμένο RS3 Sportback.

Το αμάξωμα «κάθεται» 25 χιλιοστά χαμηλότερα σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Το αμάξωμα «κάθεται» 25 χιλιοστά χαμηλότερα σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η νέα facelifted έκδοση του RS3 Sportback περιλαμβάνει τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τις στιλιστικές ιδιαιτερότητες του Α3 και «φοράει» τον 2,5 λίτρων TFSΙ κινητήρα που πρωτοείδαμε στο νέο RS3 Sedan και το TT RS.

Ο ελαφριού τύπου (26 κιλά ελαφρύτερος λόγω χρήσης αλουμινένιου κράματος) 2,5 λίτρων υπερτροφοδοτούμενος με πέντε κυλίνδρους κινητήρας, είναι ισχυρότερος κατά 33 ίππους αγγίζοντας τα 400 άλογα. Με 480Nm ροπής, από τις 1.700 εώς τις 5.850 σ.α.λ. είναι ακόμα πιο «άγριος» από τον προκάτοχό του.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο S-tronic διπλού συμπλέκτη κιβώτιο και μόνιμη μετάδοση και στους 4 τροχούς μέσω του συστήματος Quattro, ενώ αναλόγως τις συνθήκες μπορεί να μεταφέρει την κίνηση στον πίσω άξονα από 50-100%.Η Audi υποστηρίζει πως κάνει το 0-100 km/h σε 4,1 δεύτερα (0,2 sec λιγότερα από τον προκάτοχό του), ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250km/h, αν και υπάρχει η επιλογή από τον ιδιοκτήτη να την αυξήσει στα 280 km/h. Η μικτή κατανάλωση είναι στα 8,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα εκπέμποντας  189 γραμμάρια CO2/km.

Εξωτερικά, διαφέρει μερικώς από τα A3 και S3, φορώντας ένα bodykit με ελαφρώς πρησμένα φτερά, μεγαλύτερες εισαγωγές στη μπροστινή μάσκα, ένα πολυγωνικό πλαίσιο στις μπροστά γρίλιες με το εντυπωσιακό λογότυπο Quattro να δεσπόζει στο κέντρο και LED φώτα ημέρας.  

Στο πίσω μέρος υπάρχει μια διακριτική αεροτομή, νέα φανάρια LED, με τον προφυλακτήρα να ενώνεται με τον διαχύτη και τις εντυπωσιακές οβάλ απολήξεις της εξάτμισης. Φέρει 19άρες ζάντες αλουμινίου και ματ αλουμινένιες λεπτομέρειες στους καθρέπτες και στους προφυλακτήρες. Τέλος, το αμάξωμα «κάθεται» 25 χιλιοστά χαμηλότερα σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Στο εσωτερικό,  το νέο RS3 Sportback, διαθέτει μοναδική σχεδίαση, με δερμάτινα σπορ καθίσματα, επενδύσεις στις πόρτες και στο τιμόνι από γκρι δέρμα alcantara και σπορ λεβιέ ταχυτήτων με μεταλλική και δερμάτινη επένδυση.

Σημαντική βελτίωση έχει γίνει και στην οθόνη της καμπίνας αλλά και στον πίνακα οργάνων που δίνει στον οδηγό πληθώρα πληροφοριών όπως ταχύτητα, ισχύ τουρμπίνας, ροπή, δυνάμεις G που ασκούνται στο όχημα, πίεση ελαστικών, ενώ όταν χρησιμοποιείται το χειροκίνητο κιβώτιο υπάρχει ένδειξη που προειδοποιεί τον οδηγό να ανεβάσει σχέση όταν ο κινητήρας φτάνει στις μέγιστες στροφές.

Η διάθεση του στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει τον Απρίλη του 2017 με τιμή από 54.600 ευρώ, ενώ θα το δούμε από «κοντά» στο επερχόμενο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, το Μάρτιο.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

OPEL NEA MONTELA
test center