Σίγουρα με την πρώτη ματιά φαίνεται ένα λιγότερο «σκληροπυρηνικό» SUV, σε σχέση με το παρελθόν του.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σίγουρα με την πρώτη ματιά φαίνεται ένα λιγότερο «σκληροπυρηνικό» SUV, σε σχέση με το παρελθόν του.

Νέο Nissan Pathfinder

4.470 Επισκέψεις στο άρθρο (8/7/2016)

Με πιο mainstream προσέγγιση και πιο ισχυρό κινητήρα, χωρίς όμως να αφήνει πίσω τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του, έρχεται το νέο Nissan Pathfinder.

Σίγουρα με την πρώτη ματιά φαίνεται ένα λιγότερο «σκληροπυρηνικό» SUV, σε σχέση με το παρελθόν του, και θυμίζει περισσότερο ένα κομψό οικογενειακό αυτοκίνητο, λόγω του ανανεωμένου σχεδιασμού του και κάποιων χαρακτηριστικών στοιχείων που έχουν ενταχθεί τα τελευταία χρόνια στο σχεδιαστικό ύφος της μάρκας.
Έτσι και σε αυτό το μοντέλο της Nissan συναντούμε την V σχήματος μάσκα, όπως και τα εμπρός φωτιστικά σώματα, που παραπέμπουν σε μπούμερανγκ, με LED φώτα ημέρας. Το παζλ των αισθητικών βελτιώσεων ολοκληρώνεται με τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, τους πλαϊνούς καθρέπτες με φλας, τις νέες ζάντες αλουμινίου 18 και 20 ιντσών καθώς και τα νέα οπίσθια φωτιστικά σώματα.
Στο ενδιαφέρον κομμάτι, που αφορά την «καρδιά» του μεγάλου SUV της ιαπωνικής μάρκας, κάτω από το καπό του «χτυπάει» ένας V6 ατμοσφαιρικός κινητήρας 3,5 λίτρων, με σύστημα άμεσου ψεκασμού, του οποίου τα σωθικά έχουν ανανεωθεί σε ποσοστό 56 τοις εκατό, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μάρκας. Μετά τις ανανεώσεις στο υπάρχον μπλοκ κινητήρα η απόδοση του έχει φτάσει στους 288 ίππους με 351 Nm ροπής -το υπάρχον μοντέλο έχει 260 ίππους με 325 Nm ροπής-.
Η κίνηση στους τροχούς περνάει από το σύστημα συνεχώς μεταβαλλόμενης μετάδοσης Xtronic της Nissan, που προσφέρει εναλλαγή ανάμεσα σε κίνηση στους δυο ή και τους τέσσερις τροχούς, ενώ σύμφωνα με τα όσα λέει η εταιρεία η ανάρτηση του μεγάλου SUV είναι πιο σκληρή πλέον κατά 11 τοις εκατό μπροστά και κατά 7 τοις εκατό πίσω. 
Περνώντας στο εσωτερικό του μοντέλου, δεν παρατηρούνται μεγάλες αλλαγές σε ότι αφορά το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι η οθόνη αφής 8 ιντσών πλέον εφοδιάζεται με το πιο πρόσφατο λογισμικό infotainment, NissanConnect. Σε ότι αφορά την διευκόλυνση του οδηγού, υπάρχει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης, όπως το σύστημα φρεναρίσματος εκτάκτου ανάγκης (FEB), το cruise control (ICC), το σύστημα πανοραμικής παρακολούθησης (AVM) και πολλά άλλα.
Τέλος, το νέο Nissan Pathfinder θα διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού S, SV, SL και Platinum, με την τετρακίνηση να είναι προαιρετική σε όλες τις εκδόσεις, ενώ πληροφορίες για το κόστος κτήσης του αναμένονται λίγο πριν το εμπορικό του ντεμπούτο, το οποίο τοποθετείται χρονικά μέσα στο 2017. Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί πως οι παραπάνω πληροφορίες αφορούν την Αμερική, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για το πότε και το αν, το Pathfinder θα περάσει επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Το νέο Nissan Pathfinder θυμίζει περισσότερο ένα κομψό οικογενειακό αυτοκίνητο, λόγω του ανανεωμένου σχεδιασμού του.

Το νέο Nissan Pathfinder θυμίζει περισσότερο ένα κομψό οικογενειακό αυτοκίνητο, λόγω του ανανεωμένου σχεδιασμού του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

LEASING APRILIOS
skoda