Με 5θυρο αμάξωμα και νεανικά χαρακτηριστικά, το νέο compact SUV της Opel θα έλθει στα τέλη του 2016.

Σχεδιαστικά, το νέο compact SUV θα στηρίξει την παρουσία του στο Opel ADAM και ειδικότερα, στην crossover έκδοσή του, το ADAM Rocks.

Ο καινούργιος 1.000άρης turbo ECOTEC βενζινοκινητήρας της Opel με 3 κυλίνδρους, θα έλθει και στο νέο SUV, με 90 και 115 ίππους.

Νέο Opel compact SUV

8.698 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/4/2015

Με μαγιά από το νέο Corsa αλλά και το ADAM Rocks, η Opel ετοιμάζει μέσα στην επόμενη 2ετία ένα νέο compact SUV, που θα έλθει για να διευρύνει τις επιλογές του είδους στη γκάμα της μάρκας.

 
Με μια ματιά
- 5θυρο compact SUV
- Κινητήρες από 1,0 λτ. με turbo
- Στην παραγωγή στα τέλη του 2016

Με το Mokka να έχει ήδη κατακτήσει το δικό του κοινό στην compact SUV κατηγορία, αλλά και το καινούργιο ADAM Rocks να παίζει το ρόλο της crossover εκδοχής του μίνι ADAM, η Opel ετοιμάζει ένα ακόμη compact SUV για το άμεσο μέλλον. Στόχος του νέου αυτού μοντέλου είναι να εκμεταλλευτεί από τη μια την πρόσφατη δυναμική της κατηγορίας των compact SUV, ενώ από την άλλη, να συμβάλει και αυτό με τη σειρά του στη μείωση του μέσου όρου των εκπομπών CO2 των μοντέλων της μάρκας. 

Μοντέρνο και νεανικό
Οι κατάσκοποί μας έχουν ήδη έτοιμες τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες από το νέο, αποκλειστικά 5θυρο, compact SUV της Opel, το οποίο θα δούμε στην παραγωγή προς τα τέλη του 2016. Το αυτοκίνητο σχεδιαστικά θα αποκτήσει μια άκρως νεανική και μοντέρνα εικόνα, με στοιχεία που παραπέμπουν τόσο στο νέο Opel Corsa, όσο και στο ADAM Rocks. Έτσι, τα στρογγυλεμένα φωτιστικά έρχονται για να τοποθετηθούν ψηλά πάνω στο καπό, με τη γνώριμη μάσκα της Opel να κατεβαίνει πιο χαμηλά και να τοποθετείται μέσα στον μοντέρνο προφυλακτήρα. Αυτός έρχεται σε διαφορετικό χρωματισμό από το υπόλοιπο αμάξωμα και με ειδικό προστατευτικό υλικό, ίδιο με αυτό που ντύνει περιμετρικά και τους θόλους των τροχών, ενώ ολοκληρώνεται στον πίσω προφυλακτήρα. Εντύπωση προκαλεί και η οροφή, η οποία, στα πρότυπα των ADAM/ADAM Rocks, δείχνει σαν ανεξάρτητο τμήμα έναντι του υπόλοιπου αμαξώματος. Στο εσωτερικό τέλος, αναμένουμε να δούμε κάτι που θα εμπνευστεί από το αντίστοιχο τμήμα του νέου Corsa, ενώ αυξημένη θα είναι και η εσωτερική πρακτικότητα.

Με 1,0 turbo κινητήρες και χωρίς τετρακίνηση
Με μήκος κοντά στα 4,2 μέτρα, το νέο SUV της Opel θα είναι πιο κοντό από το Mokka, αλλά πιο μακρύ από το ADAM Rocks. Το πάτωμα πάνω στο οποίο θα βασιστεί αναμένεται να είναι η προσθιοκίνητη πλατφόρμα του Opel Corsa, με το οποίο θα μοιράζεται και το εργοστάσιο κατασκευής στην Ισπανία. Αναμένεται δε στη γκάμα να υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο δικίνητες εκδόσεις και όχι τετρακίνητες, στα πρότυπα ανταγωνιστικών του μοντέλων όπως το Renault Captur και το Peugeot 2008. Από εκεί και πέρα, στο κομμάτι των κινητήρων θα δούμε τα νεότερα μηχανικά σύνολα βενζίνης και diesel της Opel, με τον 3κύλινδρο, 1,0 turbo ECOTEC άμεσου ψεκασμού των 90 και 115 ίππων να είναι παρών στη γκάμα. Στην περίπτωση των πετρελαιοκινητήρων, θα υπάρχει ο 4κύλινδρος 1,6 CDTI των 110 και πιθανότατα και 136 ίππων, του Opel Astra.

 
  • elmariachi

    Πράγματι καινούργιο αυτοκίνητο ένα ξεχειλωμένο ADAM. Ένας στοίχος από τραγούδι του συχωρεμένου Σ. Μπουλά αφιερωμένο στην OPEL: "Αλλάξανε τα γούστα σου και μπέρδεψες τα μπούτια σου''.

      2
  • fff

    οτι και να βγαζουν..εμεις αμαξι δεν παιρνουμε.ΤΕΛΟΣ.αμα θελουν να μας τα δινουν τζαμπα,για να τα δοκιμαζουμε.Ετσι ,ναι.

      1