Οι σχεδιαστές της γερμανικής φίρμας επέλεξαν να υιοθετήσουν τα γνωστά σχεδιαστικά πρότυπα και για το νέο VW Polo.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι σχεδιαστές της γερμανικής φίρμας επέλεξαν να υιοθετήσουν τα γνωστά σχεδιαστικά πρότυπα και για το νέο VW Polo.

Νέο VW Polo στο δρόμο

12.797 Επισκέψεις στο άρθρο (11/5/2017)

Το νέο VW Polo έκανε την εμφάνισή του στο δρόμο κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης όντας ελάχιστα καμουφλαρισμένο.

Νέες κατασκοπευτικές εικόνες του VW Polo ήρθαν στο φως της δημοσιότητας λίγους μήνες μετά τις πρώτες φωτογραφίες που έδειχναν το μοντέλο χωρίς ίχνος καμουφλάζ στη μακρινή Ν. Αφρική. Οι νέες φωτογραφίες αποκαλύπτουν σχεδόν όλες τις λεπτομέρειες του αμαξώματος, ενώ λίγα είναι εκείνα που έχουν αφεθεί στη φαντασία

Συνολικά το αμάξωμα φαίνεται να είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, χάρη στη νέα πλατφόρμα MQB του ομίλου.

Συνολικά το αμάξωμα φαίνεται να είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, χάρη στη νέα πλατφόρμα MQB του ομίλου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Στο πεδίο της εξωτερικής σχεδίασης δεν παρατηρούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις από τα γνωστά πρότυπα της γερμανικής φίρμας. Η μεγαλύτερη αλλαγή έχει να κάνει με το μέγεθος του μοντέλου, το οποίο εμφανίζεται αυξημένο, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στην μικρή κατηγορία. Η μεγέθυνση έγινε εφικτή χάρη στη νέα πλατφόρμα MQB, στην οποία στηρίζεται και το νέο Ibiza, το οποίο και οδηγήσαμε πριν λίγες μέρες. Η νέα πλατφόρμα επιτρέπει στην εταιρεία να μεγαλώσει τις εσωτερικές διαστάσεις του μοντέλου ώστε να βελτιώσει τους χώρους της καμπίνας, ενώ ταυτόχρονα θα το κάνει και ελαφρύτερο.
 

Όσον αφορά την παλέτα των μηχανικών συνόλων που θα εξοπλίζουν το νέο VW Polo, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως θα απαρτίζεται από 12 κινητήρες, δηλαδή δύο λιγότερους σε σχέση με την υπάρχουσα γκάμα. Πιο συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο θα περιλαμβάνει τρικύλινδρα (1.0 TSI) και τετρακύλινδρα (1.5 TSI 1.6 TDI) σύνολα συν ένα υβριδικό. Η κορυφαία έκδοση GTI θα χρησιμοποιεί τον 2.0 TSI με απόδοση άνω των 200 ίππων. Φαίνεται ότι η VW δε σκοπεύει να βγάλει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση και είναι κατανοητό. Το υβριδικό σύνολο θα έλξει τους πελάτες που θέλουν κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση από το Polo συν ότι η VW έχει ξεχωριστά σχέδια για τα ηλεκτροκίνητα που έχουν στόχο το 2020 και στηρίζονται σε ξεχωριστή πλατφόρμα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τις πηγές μας το νέο Polo θα κάνει το ντεμπούτο του τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον Ιούνιο στο εργοστάστιο της φίρμας στη Navarra της Ισπανίας. Το μοντέλο αναμένεται δε να παρουσιαστεί από τη γερμανική μάρκα στις αρχές του καλοκαιριού, ενώ το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά  τοποθετείται χρονικά πριν το τέλος του 2017.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center