O Lewis Hamilton κέρδισε για 4η συνεχή χρονιά στο «σπίτι» του, στο Βρετανικό Grand Prix, γεγονός που του επέτρεψε να μειώσει στον ένα βαθμό τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Sebastian Vettel.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

O Lewis Hamilton κέρδισε για 4η συνεχή χρονιά στο «σπίτι» του, στο Βρετανικό Grand Prix, γεγονός που του επέτρεψε να μειώσει στον ένα βαθμό τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Sebastian Vettel.

Νίκη Hamilton στο Βρετανικό GP

3.699 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2017)

Στον ένα βαθμό πλησίασε ο Hamilton τον Vettel, ύστερα από τη «εντός έδρας» νίκη του στο Βρετανικό Grand Prix. 1-2 για τη Mercedes στο Silverstone, κλαταρισμένα ελαστικά στο φινάλε για το δίδυμο της Ferrari.

O Lewis Hamilton κέρδισε για 4η συνεχή χρονιά στο «σπίτι» του, στο Βρετανικό Grand Prix, γεγονός που του επέτρεψε να μειώσει στον ένα βαθμό τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Sebastian Vettel, με τον πιλότο να κάνει στο Silverstone έναν δραματικό τελευταίο γύρο με κλαταρισμένο ελαστικό και αναγκαστική είσοδο στα pit.

Σε μία ιδανική ημέρα για τη Mercedes, ο Valtteri Bottas τερμάτισε 2ος, αν και λόγω ποινής είχε εκκινήσει από την 9η θέση.

Σε μία ιδανική ημέρα για τη Mercedes, ο Valtteri Bottas τερμάτισε 2ος, αν και λόγω ποινής είχε εκκινήσει από την 9η θέση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Συνολικά είναι η πέμπτη νίκη του Lewis Hamilton στο Βρετανικό GP, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ δύο θρύλων, των Jim Clark και Alain Prost. Ο Hamilton ήταν μπροστά από την αρχή και δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να πάρει την καρό σημαία μπροστά στους συμπατριώτες του. Σε μία ιδανική ημέρα για τη Mercedes, ο Valtteri Bottas τερμάτισε 2ος, αν και λόγω ποινής είχε εκκινήσει από την 9η θέση.
 
Αμφότερες οι Ferrari των Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel είχαν εμπρός αριστερά κλαταρισμένο ελαστικό στους τελευταίους γύρους, γεγονός που έριξε τον Raikkonen από δεύτερο, τρίτο, ενώ ο Vettel έπεσε από τρίτος, έβδομος.
 
Η εκκίνηση του αγώνα αναβλήθηκε για ένα γύρο, καθώς ο Jolyon Palmer βγήκε έξω στον κανονικό γύρο «ζεστάματος» λόγω προβλημάτων με τα υδραυλικά. Ο Hamilton κράτησε την πρωτοπορία όσο ο Verstappen όρμηξε στον Vettel για την 3η θέση. Το Safety Car βγήκε στον πρώτο γύρο όταν συγκρούστηκαν οι δύο Toro Rosso των Daniil Kvyat και Carlos Sainz.
  
Όσο ο Hamilton αποκτούσε πλεονέκτημα έναντι του Raikkonen, ο Vettel πάλευε να περάσει τον Verstappen. Τη στιγμή που φάνηκε να τα καταφέρνει, ο πιτσιρικάς κράτησε το πόδι στο γκάζι, βγήκε και λίγο εκτός πίστας και έμεινε μπροστά. Τελικά την «προσπέραση» έδωσε η ομάδα της Ferrari κάνοντας στον Vettel πιο γρήγορο pit stop από ότι η Red Bull στον Verstappen.
 
Όλοι σχεδόν υιοθέτησαν την τακτική του ενός pit stop και όταν ο Hamilton επέστρεψε τη μία και μοναδική φορά που βγήκε, ήταν μπροστά από τους Raikkonen και Vettel. Ο Valtteri Bottas βρέθηκε από 9ος να πιέζει τον 3ο Vettel, ο οποίος πάλευε με τα ταλαιπωρημένα μαλακά ελαστικά του.
 
Η προσπέραση έγινε στον 44ο γύρο και ο Φινλανδός ξεκίνησε να κυνηγάει τη διαφορά των 7 δλ. από τον Raikkonen. Πριν προλάβει ο Bottas να απειλήσει, ο πιλότος της Ferrari είχε κλατάρισμα και οδηγήθηκε στα pits. Στον επόμενο γύρο ο Sebastian Vettel είχε ένα παρόμοιο αλλά πιο έντονο περιστατικό, που τελικά τον έφερε στην 7η θέση.
 
Τέταρτος τελικά ήταν ο Max Verstappen, μπροστά από τον «συμπαίκτη» του Daniel Ricciardo, ο οποίος ξεκίνησε από τη 19η θέση. Έκτος ήταν ο Nico Hulkenberg, μπροστά από τον Vettel και το δίδυμο της Force India των Esteban Ocon και Sergio Perez. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσε η Williams του Felipe Massa.
ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ GRAND PRIX 2017
ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑ ΓΥΡΟΙ ΧΡΟΝΟΣ ΒΑΘΜΟΙ
1 Lewis Hamilton MERCEDES 51 1:21:27.430 25
2 Valtteri Bottas MERCEDES 51 +14.063s 18
3 Kimi Räikkönen FERRARI 51 +36.570s 15
4 Max Verstappen RED BULL RACING TAG HEUER 51 +52.125s 12
5 Daniel Ricciardo RED BULL RACING TAG HEUER 51 +65.955s 10
6 Nico Hulkenberg RENAULT 51 +68.109s 8
7 Sebastian Vettel FERRARI 51 +93.989s 6
8 Esteban Ocon FORCE INDIA MERCEDES 50 +1 lap 4
9 Sergio Perez FORCE INDIA MERCEDES 50 +1 lap 2
10 Felipe Massa WILLIAMS MERCEDES 50 +1 lap 1
11 Stoffel Vandoorne MCLAREN HONDA 50 +1 lap 0
12 Kevin Magnussen HAAS FERRARI 50 +1 lap 0
13 Romain Grosjean HAAS FERRARI 50 +1 lap 0
14 Marcus Ericsson SAUBER FERRARI 50 +1 lap 0
15 Daniil Kvyat TORO ROSSO 50 +1 lap 0
16 Lance Stroll WILLIAMS MERCEDES 50 +1 lap 0
17 Pascal Wehrlein SAUBER FERRARI 50 +1 lap 0
NC Fernando Alonso MCLAREN HONDA 32 DNF 0
NC Carlos Sainz TORO ROSSO 0 DNF 0
NC Jolyon Palmer RENAULT 0 DNS 0

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda