Ο νικητής Τακούμα Σάτο.

Ο νικητής Τακούμα Σάτο.

Νικητής στο IndyCar ο Σάτο +(vid)

2.314 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2017)

Ο Takuma Sato έγινε ο πρώτος Ιάπωνας οδηγός που κερδίζει στο Indianapolis 500 και δεν θα μπορούσε να είναι παρά μόνο χαρούμενος για αυτό του επίτευγμα.

Ο Ιάπωνας οδηγός μόλις έξι γύρους πριν από το τέλος του αγώνα προσπέρασε τον τρεις φορές νικητή Helio Castroneves, ο οποίος αρκέστηκε στην δεύτερη θέση, με το βάθρο να συμπληρώνει ο Ed Jones.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ο αγώνας ξεκίνησε όπως αναμενόταν με ξέφρενο ρυθμό, με τους οδηγούς να συναλλάσσονται στις θέσεις μέχρι τον 28ο γύρο όπου ο Kanaan πραγματοποίησε το πρώτο πιτ στοπ.

Ο πρωτάρης στον θεσμό των IndyCar Fernando Alonso εννέα γύρους αργότερα  βρέθηκε στην πρώτη θέση, ωστόσο το συμβάν που τράβηξε επάνω του όλα τα βλέμματα συνέβη στον 53 γύρο, όπου τα μονοθέσια του Jay Howard και του Scott Dixon συγκρούστηκαν (δείτε το βίντεο παρακάτω), με αυτό του δεύτερου να απογειώνεται και να διαλύεται κυριολεκτικά, χωρίς ωστόσο να συμβεί το παραμικρό για τον οδηγό.
Όπως ήταν λογικό η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της με τον αγώνα να συνεχίζεται αφότου καθαρίστηκε η πίστα.

Στον 179ο γύρο, ο κινητήρας του Fernando Alonso δεν άντεξε, με τον Ισπανό να εγκαταλείπει στο ντεμπούτο του. Στους τελευταίους 12 γύρους, ο πρώην οδηγός της Formula 1 Max Chilton οδήγησε τον αγώνα με τον Castroneves να τον ακολουθεί. Λίγο αργότερα, ο Βραζιλιάνος ξεπέρασε τον Chilton, αλλά σύντομα, ο Sato ανέβηκε και πέρασε αρχικά τον Chilton και αργότερα τον Castroneves, παίρνοντας έτσι τη νίκη.
 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto