Πόσο πίσω στο χρόνο θα πηγαίνατε για να πάρετε ένα προσιτό αλλά καλό μεταχειρισμένο;

Πόσο πίσω στο χρόνο θα πηγαίνατε για να πάρετε ένα προσιτό αλλά καλό μεταχειρισμένο;

Ο παλιός είναι καλός;

(2/12/2016)

Η γριά κότα έχει το ζουμί, αλλά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα; Τι εκπτώσεις κάνετε στην παλαιότητα για να κερδίσετε σε τιμή;

Με τα οικονομικά περιθώρια να έχουν στενέψει επικίνδυνα και με την ανάγκη για αυτοκίνητο μεγάλη, το μεταχειρισμένο είναι επιλογή όλο και περισσοτέρων αγοραστών. Όμως πόσο πίσω θα πας για να αγοράσεις φθηνό αυτοκίνητο, χωρίς να είναι ξεπερασμένο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Μπορεί ένα αυτοκίνητο του 1999 ή του 2000 να είναι κυριολεκτικά του περασμένου αιώνα, ενώ αν δει κανείς τη μέση ηλικία των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, θα δει πως αυτό δεν είναι και τόσο σπάνιο.

Δεδομένων των 13 ετών του μέσου όρου ηλικίας, τα μισά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους είναι κατασκευής πριν το 2003. Τα μισά!

Είναι λοιπόν πολύ πιθανό το αυτοκίνητο που θα επιλέξει κανείς για μεταχειρισμένο να ανήκει σε αυτή την εποχή. Αν τα χρόνια όμως δεν σας πτοούν, τι είναι αυτό που θα κοιτάξετε να έχει ένα αυτοκίνητο για να μην το θεωρείτε ξεπερασμένο;
Καλά εννοείται πως οτιδήποτε πριν το 2012 δύσκολα θα έχει σύστημα ευστάθειας. Μέχρι πριν 4 χρόνια μόνο κάποια, συνήθως από μικρομεσαία και πάνω διέθεταν το σύστημα αυτό, ενώ σε όσα ήταν έξτρα, στοίχιζε μία περιουσία, και έτσι δεν ήταν πολύ σύνηθες.

Εδώ που τα λέμε, τα αυτοκίνητα πριν το 2000 δεν διέφεραν από αυτά των περασμένων δεκαετιών. Δηλαδή δεν είχαν καθόλου ηλεκτρονικά, το πολύ να είχαν ηλεκτρικά παράθυρα και ενσωματωμένο ηχοσύστημα.

Αλλά αυτά είναι το λιγότερο. Τα παλιότερα αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν όταν οι δοκιμές πρόσκρουσης ήταν ακόμη στα παιδικά τους χρόνια. Ακόμη και τα πεντάστερα του 2000 σήμερα δεν θα έπιαναν ούτε ένα αστέρι.

Μέχρι και το 2001 τα αυτοκίνητα ήταν Euro 2, που σημαίνει ότι εξέπεμπαν 2.5 φορές περισσότερο μονοξείδιο, 3 φορές περισσότερους υδρογονάνθρακες, πενταπλάσια οξείδια του αζώτου και εκτός ελέγχου περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα. Βάλε καμιά πενηνταριά τέτοια αυτοκίνητα στη γειτονιά σου, και κάθε πρωί που παίρνουν όλα μπροστά θα είναι μια ωραία ατμόσφαιρα.

Όταν όμως το χρήμα καθορίζει τις κινήσεις μας, πολλά από αυτά δεν απασχολούν. Εσάς τι σας προβληματίζει περισσότερο; Τι είναι αυτό που κάνει ένα παλιό αυτοκίνητο ξεπερασμένο; Και τι είναι αυτό που θα φροντίζατε να έχει οπωσδήποτε αυτό που θα αγοράσετε; Πόσο πίσω στο χρόνο θα πηγαίνατε για να αγοράσετε ένα προσιτό μεταχειρισμένο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto