Ελέγχουμε πάντα τους εξωτερικούς καθρέφτες πριν αλλάξουμε λωρίδα.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ελέγχουμε πάντα τους εξωτερικούς καθρέφτες πριν αλλάξουμε λωρίδα.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου…

5.257 Επισκέψεις στο άρθρο

Όχι δεν θα μας πει ποιος είναι ο ομορφότερος, όμως η σωστή χρήση του μας προφυλάσσει από πιθανά δυσάρεστα συμβάντα, γι αυτό και είναι απαραίτητη η σωστή χρήση τους. Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές καλής ορατότητας.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη σχεδίαση του αυτοκινήτου, προκειμένου να εξασφαλίζεται η πλήρης ορατότητα του οδηγού, απ όποια οπτική γωνία επιλέξει. Οι ευκολίες που μας παρέχει στην ορατότητα ένα αυτοκίνητο δεν αρκούν, αν και εμείς δεν προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες. Ας δούμε πώς μπορούμε γρήγορα και εύκολα να διευκολύνουμε τη ζωή μας.

Ο κεντρικός καθρέφτης πρέπει να «κεντράρει» το πλαίσιο του πίσω παρμπρίζ και όχι την εταζέρα ή την οροφή.

Ο κεντρικός καθρέφτης πρέπει να «κεντράρει» το πλαίσιο του πίσω παρμπρίζ και όχι την εταζέρα ή την οροφή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Οι καθρέφτες είναι τα μάτια του οδηγού
Οι καθρέφτες του αυτοκινήτου αποτελούν τον καλύτερο φίλο του οδηγού στην προσπάθειά του να έχει ανά πάσα στιγμή γνώση της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο πίσω από το αυτοκίνητό του, ώστε να προχωρήσει με ασφάλεια στους επόμενους χειρισμούς του. Γι αυτό το λόγο, πρέπει να είναι σωστά ρυθμισμένοι, ώστε να ελέγχετε το αυτοκίνητο με τη μικρότερη κίνηση του κεφαλιού. Ο κεντρικός καθρέφτης λοιπόν πρέπει να «κεντράρει» το πλαίσιο του πίσω παρμπρίζ και όχι την εταζέρα ή την οροφή, για να βλέπει κάποιο νεκρό σημείο. Επίσης, στην εταζέρα δε θα πρέπει να τοποθετούμε κάποιο προσωπικό μας αντικείμενο, διότι μειώνουμε την ορατότητά μας από τον εσωτερικό καθρέφτη, αλλά και διακινδυνεύουμε τη σωματική μας ακεραιότητα σε κάποιο απότομο φρενάρισμα. 
 
Εξωτερικοί καθρέφτες
Οι εξωτερικοί καθρέφτες τώρα μας δίνουν τη δυνατότητα να ελέγχουμε τα «πέριξ» αριστερά και δεξιά του αμαξώματός μας και αποτελούν και αυτοί με τη σειρά τους ένα πολύτιμο σύμμαχο του οδηγού. Είναι λοιπόν απαραίτητο να ρυθμίζονται σωστά και να καθαρίζονται συχνά, έτσι ώστε να αποδίδουν όλο το εύρος των δυνατοτήτων τους. Επίσης είναι καλό να έχει στο μυαλό του πάντοτε ο οδηγός, ότι οι εξωτερικοί καθρέφτες δείχνουν τα αντικείμενα πιο μακριά από ό,τι βρίσκονται στην πραγματικότητα. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto