Ποιες είναι οι χειρότερες εμμονές των κατασκευαστών αυτοκινήτου; Είναι η ταυτότητα κάθε μάρκας ή τα κουσούρια της;

Ποιες είναι οι χειρότερες εμμονές των κατασκευαστών αυτοκινήτου; Είναι η ταυτότητα κάθε μάρκας ή τα κουσούρια της;

Εμμονικές εταιρίες

11.436 Επισκέψεις στο άρθρο (28/8/2016)

Είναι προσκόλληση στο παρελθόν ή υπάρχει πραγματικός λόγος; Γιατί οι κατασκευαστές έχουν συγκεκριμένες «εμμονές», όπως η Porsche με την μίζα που βρίσκεται αριστερά από το τιμόνι;

Παραδείγματα τέτοιων «εμμονών» από τη μεριά των

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

κατασκευαστών υπάρχουν πολλά στον κόσμο της αυτοκίνησης. Τα Porsche γιαπαράδειγμα έχουν τη μίζα αριστερά από το τιμόνι (κουσούρι που τους έμεινε από το Le Mans - οι οδηγοί ξεκινούσαν τρέχοντας προς τα αυτοκίνητα και έχοντας τη μίζα αριστερά κέρδιζαν πολύτιμο χρόνο στην εκκίνηση), τα Mercedes έχουνποδόφρενο (το οποίο έχει εξελιχθεί σε ηλεκτρικό, αλλά πάλι βρίσκεται πάνω απότο αριστερό γόνατο του οδηγού), ο ήχος των flash των BMW είναι οίδιος εδώ και πόσες δεκαετίες, όπως και το πορτοκαλί χρώμα στον πίνακα οργάνων, στα Citroen -πιο παλιά κυρίως- το τιμόνι είχεμία ακτίνα, ωστόσο ακόμη και σήμερα έχουν πιο «περίεργα» τιμόνια και ου τωκαθεξής. 

Γιατί όμως οι κατασκευαστές έχουν τις παραπάνω «εμμονές»;Κάποιοι θα ισχυριστούν πως με αυτό τον τρόπο κρατούν αναλλοίωτη την ταυτότητάτους και τους πελάτες τους ευχαριστημένους. Γιατί είναι πολύ σημαντικό για μίαμάρκα να κρατάει πιστούς πελάτες. Θυμούμαστε, που όταν οι διακόπτες της E-Class μεταφέρθηκαναπό την κονσόλα στις πόρτες, κάποιοι «ξίνισαν». 

Αλλοι, πάλι θα ισχυριστούν πως οι «εμμονές» αυτές υπάρχουνγια το θεαθήναι και μόνο, για εμπορικούς σκοπούς. Ποιος ο λόγος, δηλαδή, ναβρίσκεται η μίζα αριστερά από το τιμόνι. Την ταυτότητά της μία μάρκα μπορεί νατην διατηρήσει με άλλα πιο σημαντικά. Με την ποιότητα, την σχεδίαση, την οδικήσυμπεριφορά. Με παράγοντες σημαντικούς που συνθέτουν το χαρακτήρα της.

Εσείς, όμως τι λέτε; Σαςέρχονται στο νου άλλα τέτοια παραδείγματα «εμμονών» των κατασκευαστών; Και πωςτο κρίνετε; Υπάρχουν μόνο για το θεαθήναι, ή συμβάλλουν στην διατήρηση τηςταυτότητας μίας μάρκας;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
skoda